Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Enžská cyklocesta

Enžská cyklocesta vedie pozdĺž Enže, pri Dachsteine a cez Národný park Gesäuse v Štajersku až k Dunaju. Trasa má celkovú dĺžku 263 km a prevýšenie 1433 m.
Biker
Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Enžská cyklocesta

Foto: ©Sebastian Canaves/Off The Path/www.off-the-path.com ©Niederoesterreich Werbung/Franziska Consolati

Rakúske cyklocesty za pôžitkami si dokonale užijete: Môžete sa tešiť na vynikajúco vybudovanú sieť cyklochodníkov, útulné ubytovanie a historické pamiatky popri trase.

Vysadnite na bicykel a vyberte sa v pohodovom tempe na cestu popri riekach, vinohradoch a cez malebné dediny. Rakúsko ponúka niekoľko stoviek kilometrov cyklotrás plných pôžitkov v rovinatom i kopcovitom teréne, ktoré môžete zdolávať aj na elektrobicykli.

Najkrajšie je, samozrejme, spoznávať zaujímavosti krajiny spoločne, pričom o ubytovanie pri cykloceste nie je núdza. Rakúsko je ideálne miesto, kde svojich priateľov môžete sledovať aj offline. Pretože taká je cyklistika za pôžitkami po rakúsky.

Všetko o dovolenke na bicykli v Rakúsku sa dozviete na: austria.info/cyklistika.

Enžská cyklocesta

Enžská cyklocesta vedie pozdĺž Enže, pri Dachsteine a cez Národný park Gesäuse v Štajersku až k Dunaju.

Trasu popri rieke si vychutnajú najmä tí, ktorí si chcú užiť aj kultúru a kulinárske špeciality.

Počas cesty rieka Enža stále mení svoj vzhľad. Najprv je pomalá a pokojná, no v Národnom parku Gesäuse sa z nej stane divoká riava, aby znova ukázala svoju miernu tvár prv, než sa vleje do Dunaja.

Cyklistov rieka sprevádza podmanivou prírodou národného parku a historickými mestami, ako sú Radstadt a Steyr. Trasa sa začína pri salzburskom Flachau a vedie cez Národný park Gesäuse v Štajersku a Vápencové Alpy v Hornom Rakúsku.

S výhľadom na Dachstein a ďalšie impozantné vrchy tak na bicykli zdoláte tri rakúske spolkové krajiny. Ak uprednostňujete pohodové tempo, naplánujte si na cestu asi jeden týždeň.

  • Dĺžka: 263 km
  • Prevýšenie: 1433 m
  • Etapy: 8 dní
  • Náročnosť: Stredne náročná, niektoré etapy (cez Gesäuse a Vápencové Alpy) vedú po cestných komunikáciách, ktoré nie sú vhodné pre deti!
  • Zaujímavosť: Ak sa chcete dobre najesť, zavítajte do podnikov s certifikátom Bett & Bike cykloklubu ADFC, ktoré vás nadchnú svojou láskou k dobrému jedlu.
  • Ubytovanie: 7 nocí vrátane raňajok už od 665 € –  zobraziť ponuku
  • Stiahnuť GPX trasy

Aktuality

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

09.05.2024 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Zavrieť reklamu