Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Cyklocesta pri rieke Inn – 520 kilometrov v srdci Álp

Vydajte sa na rakúske cyklocesty podľa dobre známeho hesla: Keď je cesta cieľom.
Martin Sarvaš
Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Cyklocesta pri rieke Inn –  520 kilometrov v srdci Álp

Foto: ©Tirol Werbung/Frank Bauer

Rakúske cyklocesty za pôžitkami si dokonale užijete: Môžete sa tešiť na vynikajúco vybudovanú sieť cyklochodníkov, útulné ubytovanie a historické pamiatky popri trase.

Vysadnite na bicykel a vyberte sa v pohodovom tempe na cestu popri riekach, vinohradoch a cez malebné dediny. Rakúsko ponúka niekoľko stoviek kilometrov cyklotrás plných pôžitkov v rovinatom i kopcovitom teréne, ktoré môžete zdolávať aj na elektrobicykli.

Najkrajšie je, samozrejme, spoznávať zaujímavosti krajiny spoločne, pričom o ubytovanie pri cykloceste nie je núdza. Rakúsko je ideálne miesto, kde svojich priateľov môžete sledovať aj offline. Pretože taká je cyklistika za pôžitkami po rakúsky.

Všetko o dovolenke na bicykli v Rakúsku sa dozviete na: austria.info/cyklistika.

Cyklocesta pri rieke Inn

Prejsť cez Alpy zo západu na východ bez námahy? Čo znie ako utópia, je predsa len možné.

Ak vám predstava prechodu cez strmé alpské priesmyky hatí túžbu zdolať Alpy, dajte sa nahovoriť na Innskú cyklotrasu a vychutnajte si ich zo sedla bicykla takmer bez námahy.

Cyklocesta vedie zo St. Moritzu cez Innsbruck do Passau krížom cez Alpy po prúde rieky Inn. Zažite Alpy na bicykli.

Od drsnej, mystickej alpskej panorámy Švajčiarska a Tirolska Oberland cez široké tirolské údolie Inn, vždy s nádhernými horami naľavo a napravo, až po ploché, niekedy kopcovité úpätia Álp v Bavorsku a Hornom Rakúsku a cez nádhernú lužnú krajinu do cieľa – fascinujúceho Passau.

520 km postupného klesania

Cyklocesta pri Inne sleduje rieku od jej prameňa až k ústiu. Na začiatku jej trasu sprevádza tajuplný svet Álp tirolskej vysočiny v údolí Innu. Následne prejde krajina do príjemných vĺn čiastočne rovinatého, čiastočne kopcovitého Predalpia v Hornom Rakúsku a skončí v Passau, kde sa Inn vlieva do Dunaja.

Cyklocesta vedie z veľkej časti po prúde rieky, preto nie je náročná a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Ľahké prevody si vyžaduje iba prvá etapa vo Švajčiarsku. Na cyklocestu si naplánujte ideálne 10 až 12 dní.

  • Dĺžka: 520 km
  • Prevýšenie: 1825 m
  • Etapy: 10 až 12 dní
  • Stiahnuť GPX
  • Zaujímavosť: Cyklocesta vedie zväčša po prúde rieky, preto ju ľahko zvládnu aj rodiny s deťmi. Prevýšenia prekonáva iba jej prvá časť vo Švajčiarsku.
  • Ubytovanie: Tirolsko à la carte: 3 noci vo 4-hviezdičkovom hoteli už od 459 € – pozrieť ponuku

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu