Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Cyklocesta pri Neziderskom jazere

Najobľúbenejšia cyklocesta v regióne Burgenland získala v hodnotení ADFC až 5 hviezdičiek.
Biker
Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Cyklocesta pri Neziderskom jazere

Foto: ©Österreich Werbung/thecreatingclick.com

akúske cyklocesty za pôžitkami si dokonale užijete: Môžete sa tešiť na vynikajúco vybudovanú sieť cyklochodníkov, útulné ubytovanie a historické pamiatky popri trase.

Vysadnite na bicykel a vyberte sa v pohodovom tempe na cestu popri riekach, vinohradoch a cez malebné dediny. Rakúsko ponúka niekoľko stoviek kilometrov cyklotrás plných pôžitkov v rovinatom i kopcovitom teréne, ktoré môžete zdolávať aj na elektrobicykli.

Najkrajšie je, samozrejme, spoznávať zaujímavosti krajiny spoločne, pričom o ubytovanie pri cykloceste nie je núdza. Rakúsko je ideálne miesto, kde svojich priateľov môžete sledovať aj offline. Pretože taká je cyklistika za pôžitkami po rakúsky.

Všetko o dovolenke na bicykli v Rakúsku sa dozviete na: austria.info/cyklistika.

Cyklocesta pri Neziderskom jazere

Najobľúbenejšia cyklocesta v regióne Burgenland získala v hodnotení ADFC až 5 hviezdičiek.

Cyklocesta vedie okolo známeho stepného jazera, preto môžete vyštartovať presne tam, kde sa vám to páči najviac. Rovinatý okruh má dĺžku 125 km (z toho 41,5 km po maďarskej strane jazera) a je vhodný pre všetkých – malé deti, cestných cyklistov i fanúšikov e-bicyklov.

Ak nechcete pokračovať po cyklotrase B10 cez Maďarsko a máte v úmysle trochu si výlet skrátiť a oddýchnuť si, využite prepravu kompou z prístavu v mestečku Mörbisch am See do mesta Illmitz (alebo naopak). S

tačí si kúpiť lístok, nalodiť sa aj s bicyklom, usadiť sa a vychutnávať si plavbu na druhý breh jazera, ktorá trvá približne 20 minút. Prirodzene, kompa poskytuje aj možnosť občerstviť sa.

  • Dĺžka: 125 km, z toho 41,5 km v Maďarsku
  • Etapy: 2 dni
  • Zaujímavosť: Jedinečné mokrade rozprestierajúce sa široko-ďaleko vám predstavia v Národnom parku Neusiedler See – Seewinkel.
  • Ubytovanie: 4 noci vrátane požičania bicykla na 3 dni už od 195 € – zobraziť ponuku
  • GPX trasy

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu