Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Drávska cyklocesta

Vydajte sa cez Taliansko, Rakúsko, Slovinsko a Chorvátsko – popri vode a kultúrnych skvostoch.
Martin Sarvaš
Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku: Drávska cyklocesta

Foto: ©Österreich Werbung/Martin Steinthaler

Rakúske cyklocesty za pôžitkami si dokonale užijete: Môžete sa tešiť na vynikajúco vybudovanú sieť cyklochodníkov, útulné ubytovanie a historické pamiatky popri trase.

Vysadnite na bicykel a vyberte sa v pohodovom tempe na cestu popri riekach, vinohradoch a cez malebné dediny. Rakúsko ponúka niekoľko stoviek kilometrov cyklotrás plných pôžitkov v rovinatom i kopcovitom teréne, ktoré môžete zdolávať aj na elektrobicykli.

Najkrajšie je, samozrejme, spoznávať zaujímavosti krajiny spoločne, pričom o ubytovanie pri cykloceste nie je núdza. Rakúsko je ideálne miesto, kde svojich priateľov môžete sledovať aj offline. Pretože taká je cyklistika za pôžitkami po rakúsky.

Všetko o dovolenke na bicykli v Rakúsku sa dozviete na: austria.info/cyklistika.

Drávska cyklocesta

Drávska cyklocesta je skutočne rôznorodá. Jej trasa vedie cez prekrásnu prírodu, ktorá cyklistom vyráža dych: strmé skalné útvary Dolomitov ostro kontrastujú s idylickými údoliami, ako je Rosental – a to všetko za sprievodu mohutného toku rieky Drávy.

Spája pulzujúce mestá, ako sú Villach a Maribor, s tradičnými dedinkami. Dovolenkári tak môžu na dvoch kolesách preskúmať štyri krajiny a spoznať ich kultúrne i kulinárske skvosty.

Drávska cyklotrasa, ktorá vedie po južnej strane Álp a popri Dráve, sa začína v Taliansku pri troch štítoch nazývaných Drei Zinnen. Prvá etapa vedie do Lienzu a odtiaľ do Spittalu a Villachu v Korutánsku.

Potom prejdú cyklisti cez Rosental do historického údolia Jauntal (po slovinsky Podjuna) a cez obec Lavamünd do Dravogradu. Ďalšou zastávkou je slovinské univerzitné mesto Maribor.

Tu sa začínajú diaľavy panónskych nížin a cyklotrasa sa končí pri chorvátskom Varaždíne. Dovolenkári tak môžu na dvoch kolesách preskúmať štyri krajiny a spoznať ich kultúrne i kulinárske skvosty.

  • Dĺžka: 510 km
  • Etapy: 7 dní
  • Povrch: 50 % asfalt, 50 % jemný štrk
  • Zaujímavosť: Trasa získala ocenenie ADFC a je tak prvá certifikovaná cyklotrasa pre e-bicykle s 5 hviezdičkami v Európe.
  • Ubytovanie: 6 nocí vrátane prepravy batožiny medzi hotelmi na trase z východného Tirolska k jazeru Klopeiner See už od 539 € – zobraziť  ponuku
  • Detaily trasy

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu