Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel zvládol ťažkú skúšku pred monumentom a suverénne vyhral Dwars door Vlaanderen

Cez víkend ho čaká monument Okolo Flámska, kde sa stretne aj s Van Aertom.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel zvládol ťažkú skúšku pred monumentom a suverénne vyhral Dwars door Vlaanderen

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vyhral po druhýkrát v kariére belgickú klasiku Dwars door Vlaanderen, ktorá bola poslednou previerkou pred nedeľným monumentom Okolo Flámska.

Van der Poel predviedol suverénny výkon a v záverečnom šprinte bol už len vo dvojici s Tiesjom Benootom (Jumbo-Visma), ktorý sa už ani nerozbehol do šprintu a zozadu len zatlieskal Holanďanovi za jeho výkon. Na treťom mieste skončil majster sveta v cyklokrose Tom Pidcock.

„Siahol som si na dno síl. Cítil som sa dobre, ale nie najsilnejší vo vedúcej skupine. Niekoľkokrát som musel zalepiť dieru a naozaj to bolelo, no myslím si, že som zašiel perfektné finále,“ povedal Van der Poel.

Van der Poel nezačal sezónu podľa plánu kvôli bolestiam chrbta a diagnostikovali mu opuch medzistavcovej platničky. Van der Poel takmer mesiac „sedel na gauči“ a oddychoval. Začiatkom februára začal opäť jazdiť na bicykli, postupne si pridával tréningové dávky a absolvoval dlhý tréningový kemp v Španielsku.

Na talianskom etapáku Coppi e Bartali Mathieu van der Poel vyhral etapu a potvrdil, že je späť vo forme po skvelom výkone na monumente Miláno – San Remo, kde skončil na treťom mieste.

Prečítajte si tiež

V sezóne 2022 má Van der Poel v pláne absolvovať preteky dvoje preteky Grand Tour Tour de France aj Giro d’Italia, ale ešte predtým sa chystá na tri veľké klasiky.

Najbližšie bude na štarte v na monumente Okolo Flámska (3.4.) a potom nasleduje Amstel Gold Race (10.4.) a Paríž-Roubaix (17.4.).

Záverečný dojazd na Dwars door Vlaanderen 2022:

Zostrih Dwars door Vlaanderen 2022:

Výsledky Dwars door Vlaanderen 2022:

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu