Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel je späť vo forme, vyhral etapu na Coppi e Bartali

Po treťom mieste na Miláno - San Remo potvrdil Holanďan, že je opäť vo forme.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel je späť vo forme, vyhral etapu na Coppi e Bartali

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) si pripísal prvé víťazstvo na cestnom bicykli v sezóne 2022. Po ťažkom výkone sa mu podarilo vyhrať štvrtú etapu talianskych pretekov Settimana Coppi e Bartali.

Van der Poel urobil rozhodujúci útok už 100km pred koncom, keď ušiel z pelotónu. Holanďanovi sa podarilo rýchlo pripojiť k šiestim pretekárom, ktorí boli v úniku. S jeho pomocou sa im podarilo vytvoriť 3 a pol-minútový náskok pred pelotónom.

11km pred cieľom Van der Poel opäť zaútočil a pustil do samostatného úniku a vytvoril si 35-sekundový náskok, avšak skupina ho pred cieľom dobehla a rozhodovalo sa v šprinte 44-člennej skupiny, no 27-ročný Holanďan mal dostatok síl na to, aby súperov porazil.

Van der Poel nezačal sezónu podľa plánu kvôli bolestiam chrbta a diagnostikovali mu opuch medzistavcovej platničky. Van der Poel takmer mesiac „sedel na gauči“ a oddychoval. Začiatkom februára začal opäť jazdiť na bicykli, postupne si pridával tréningové dávky a absolvoval dlhý tréningový kemp v Španielsku.

Na talianskom etapáku Mathieu van der Poel potvrdil, že je späť vo forme po skvelom výkone na monumente Miláno – San Remo, kde skončil na treťom mieste.

Prečítajte si tiež

V sezóne 2022 má Van der Poel v pláne absolvovať preteky dvoje preteky Grand Tour Tour de France aj Giro d’Italia, ale ešte predtým sa chystá na štyri veľké klasiky.

Najbližšie bude na štarte v Belgicku na Dwars door Vlaanderen (30.3.), potom nasleduje monument Okolo Flámska (3.4.), Amstel Gold Race (10.4.) a Paríž-Roubaix (17.4.).

Výsledky 4. etapy Settimana Coppi e Bartali

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu