Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan sa trápi so slabým výkonom, musí podstúpiť lekárske testy

Podľa testov by sa malo zistiť, či Saganove zdravotné problémy súvisia s nedostatkom predsezónneho tréningu, konkrétnou chorobou alebo sú následkami ochorenia Covid-19.
Martin Sarvaš
Tréning Petra Sagana s tímom TotalEnergies pred pretekmi E3 Saxo Bank.

Peter Sagan (TotalEnergies) neodštartuje na nedeľnom monumente Okolo Flámska, ktorý vyhral v roku 2016. Sagan sa totiž trápil počas uplynulých jarných klasík a nedosahoval dostatočný výkon.

Naposledy ani nedokončil belgickú klasiku Gent-Wevelgem, po ktorej odišiel domov do Monaka, kde podstúpi sériu lekárskych testov.

Trojnásobný majster sveta mal začiatkom roka pozitívny test na Covid-19, neskôr mal zvýšenú teplotu a žalúdočné problémy, kvôli ktorým odstúpil z etapových pretekov Tirreno-Adriatico.

Lekárske testy pomôžu objasniť, či Saganove problémy súvisia s nedostatkom predsezónneho tréningu, konkrétnou chorobou alebo sú následkami ochorenia Covid-19, ktoré prekonal na začiatku roka už po druhýkrát.

Ak sa Saganov zdravotný stav zlepší, najbližšie bude štartovať na etapových pretekoch vo Francúzsku Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire(5.- 8. apríla) a následne Amstel Gold Race a Paríž-Roubaix.

Sagan dostal Covid-19 po druhýkrát v januári a vynechal kľúčový blok predsezónneho tréningu. Zdalo sa však, že v posledných týždňoch si zlepšoval formu, a to aj napriek problémom so žalúdkom, ktoré ho prinútili opustiť Tirreno-Adriatico deň po tom, čo skončil štvrtý v šprinte v Sovicille. Na klasike Miláno-Turín skončil piaty a jeho šance na Miláno-San Remo zmaril mechanický problém v závere pretekov.

Prečítajte si tiež

Na E3 Saxo Bank bol až na 68. mieste a nepodarilo sa mu dokončiť Gent-Wevelgem. Pre pretekmi bol optimistom a myslel si, že bude konkurencieschopný v oboch pretekoch. Napriek tomu, že nebol chorý, v rozhodujúcich momentoch pretekov mu chýbala sila a energia a nedokázal reagovať na útoky lídrov.

V rozhovore pre pre Het Laatste Nieuws Sagan priznal, že tlak na víťazstvo z jeho strany je väčší, než keď začínal svoju kariéru v Liquigase v roku 2010, ale povedal, že je už voči tomuto tlaku imúnny.

„Tlak je stálle väčší. Očakávajú, že vyhral,“ povedal.

„Nikto na mňa nemôže tlačiť, iba ja. Niekto iný mi môže povedať len fakty, čo si myslí alebo čo by chcel. Tlak ma už neovplyvňuje, mám toho dosť.“

 

 

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu