Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert porazil aj Van der Poela a suverénne vyhral aj na blatovom svetovom pohári v Dendermonde

Štvoro pretekov, štyri výhry. Blatové podmienky a trať s množstvom behu priniesla Van Aertovi ďalšie víťazstvo.
Martin Sarvaš
Wout van Aert porazil aj Van der Poela a suverénne vyhral aj na blatovom svetovom pohári v Dendermonde

Wout van Aert (Team Jumbo – Visma vyhral preteky svetového pohára v cyklokrose v belgickom Dendermonde.

Van Aert si pripísal už štvrté víťazstvo v súčasnej cyklokrosovej sezóne za sebou. Najprv vyhral pohár Superprestige v Boome, potom vyhral preteky série Ethias Cross Robotland v Essene, hetrik získal na zasneženom svetovom pohári vo Val di Sole.

Po prvýkrát sa túto sezónnu stretol na cyklokrosovej trati so štvornásobným majstrom sveta Mathieu van der Poelom (Alpecin – Fenix), ktorý odkladal štart pre zranenie kolena. Keďže išlo o prvé cyklokrosové preteky Van der Poela, predviedol veľmi solídny výkon a skončil na druhom mieste. Tretí prišiel do cieľa Toon Aerts (Baloise Trek Lions).

Mathieu van der Poel mal skvelý štart pretekov a už počas úvodného šprintu sa mu podarilo dostať do vedúcej skupiny, aj keď štartoval zo stredu poľa. Na čele bol Toon Aerts a o chvíľu sa k nim pridal aj belgický šampión Van Aert.

Prečítajte si tiež

Počas úvodných dvoch tretín pretekov sa držala trojica jazdcov spolu, no v piatom kole sa Wout van Aertovi sa definitívne podarilo odtrhnúť.

Van Aertovi sedela trať a mal výhodu pred Van der Poelom, pretože sa veľa behalo, v čom je Belgičan veľmi silný. Vlani tiež vyhral preteky v Dendermonde pred Van der Poelom a Toonom Aertsom, takže pódium bolo rovnaké ako minulý rok.

Pozrite si zostrih pretekov svetového pohára v Dendermonde.

Mathieu van der Poel a Wout van Aert sa stretnú opäť na pretekoch už dnes 27. decembra vrámci pohára Superprestige v Heusden-Zolderi.

„Je to krásne vyhrať na najvyššej úrovni svetového pohára. Bohužiaľ, je to bez divákov, ale tento týždeň pretekov po Vianociach je v cyklokrose najkrajší. Som rád, že mi vyšiel úvod sezóny a verím, že to tak pôjde aj naďalej,“  povedal Wout van Aert.

„Pretekať bez divákov je veľký rozdiel, hlavne na trati ako táto, keďže je skvelá pre veľké davy. Je to veľká škoda a nerozumiem tomu, prečo to zakázali.  Nemyslím si, že by to bolo pre niekoho nebezpečné.“

„Odhliadnuc od toho, som profesionálny cyklista a som rád, že si  môžem robiť svoju prácu a snažím sa byť motivovaný a sústrediť sa na moje preteky,“  dodal Van Aert.

Otestujte sa

Van der Poel hovoril už pred pretekmi, že si nie je istý, či dokáže udržať tempo s Van Aetom: „Wout je naozaj v dobrej forme. Čakal som, že na tom bude dobre a vyhrávať, ale nie tak suverénne ako to predvádza. Bolo skutočne pôsobivé. Neviem, či už mám také dobré nohy, aby som ho nasledoval, ale mal by som byť schopný byť v skupine za ním. Dúfajme, že prekvapím aj seba.“

„Preteky v Dendermonde boli ťažkým začiatkom, ale dopadli podľa mojich očakávaní. Prvá polovica bola celkom dobrá a v druhej polke ma trochu zradila moja kondička. Dúfam, že už čoskoro sa vrátim do lepšej formy,“ priznal Van der Poel po pretekoch.

 

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu