Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tréning a strava

Návod: Wout van Aert prezradil recept na jeho obľúbenú rannú ovsenú kašu na slano

Pretekári tímu Jumbo-Visma nazývajú túto ovsenú kašu ako "raňajky šampiónov".
Martin Sarvaš
Návod: Wout van Aert prezradil recept na jeho obľúbenú rannú ovsenú kašu na slano

Existujú vôbec dokonalejšie raňajky pre cyklistov ako ovsená kaša? Je to jednoduché a výživné jedlo s množstvom rôznych variácií podľa osobných preferencií a chutí.

„Tento recept na slano a s vajíčkom od Wouta [van Aerta] patrí medzi najobľúbenejšie raňajky našich pretekárov,“ píšu na webe tímu Jumbo-Visma.

Raňajky by mali naštartovať váš deň. Jazdci tímu Jumbo-Visma si musia dávať pozor na rôzne výživové hodnoty podľa toho, či ide o deň pretekov, tréningov alebo odpočinku. Všetko je to o správnom množstve energie (kcal) na preteky či tréning v závislosti od náročnosti samotných pretekov či tréningu a priemerného výkonu, ktorý jazdec dosahuje.

Raňajky sú teda zamerané na sacharidy a 40 gramov bielkovín. Musia byť ľahké na strávenie – príliš veľa tukov, kyslého alebo vlákniny je nemysliteľné. Raňajky sú plánované 3-4 hodiny pred začiatkom pretekov resp. tréningu, aby si telo stihlo uložiť energiu z jedla.

Raňajky s vysokým obsahom vlákniny odporúča Jumbo-Visma počas oddychových dní.

Či už ide o preteky, tréningy alebo dni relaxu, raňajky by mali mať správnu výživovú hodnotou a, samozrejme, mali by aj dobre chutiť. Ovsená kaša spĺňa  výborne oba tieto požiadavky. Okrem toho je pre tímových kuchárov veľmi praktická pre dosiahnutie správneho množstva kalórií pre jednotlivých jazdcov.

Wout van Aert si vytvoril svoj vlastný recept na ovsenú kašu a medzi tímovým kolegami sa stala veľmi populárna. Nazývajú ju dokonca ako „raňajky šampiónov“. Prekvapivo, nejde o sladký recept, ale o slanú verziu ovsenej kaše s vajíčkom a avokádom.

Ingrediencie slanej ovsenej kaše Wouta van Aerta
  • 50 gramov vločiek
  • 150 ml nesladeného mandľového mlieka
  • 100 ml vody
  • 1 polievková lyžica zeleninového vývaru
  • 1 vajíčko
  • Soľ
  • Podľa chuti: Oregano, 10g parmezánu alebo 1/4 avokáda
Návod na prípravu
  • Do hrnčeka nalejte vodu a mandľové mlieko a počkajte, kým sa takmer dostane do varu
  • Pridajte 1PL zeleninového vývaru a zamiešajte
  • Pridajte vločky a na malom ohni miešajte, až kým sa nevytvorí kaša
  • Zatiaľ si pripravte vajíčko – podľa vlastných preferencií – na mäkko/pošírované

Ovsenú kašu servírujte s vajíčkom na vrchu. Môžete ju posypať soľou, korením, oreganom a napokon pridať parmezán či avokádo.

Vaše komentáre

Aktuality

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Zavrieť reklamu