Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert suverénne aj na snehu vo Val di Sole, vyhral už tretie cyklokrosové preteky po sebe

Tretie preteky v sezóne a tretia výhra. Ani extrémne podmienky na zasneženej trati nezabránili Van Aertovi v ďalšom víťazstve.
Martin Sarvaš
Wout van Aert suverénne aj na snehu vo Val di Sole, vyhral už tretie cyklokrosové preteky po sebe

Svetový pohár v cyklokrose - Val di Sole 2021. Foto: Twitter / UCIcyclocrossWC

Wout van Aert (Jumbo-Visma) vyhral preteky cyklokrosového Svetového pohára vo Val di Sole.

V extrémnych podmienkach v snehu, v nadmorskej výške 1 261 metrov a teplote okolo -3 °C zvíťazil s výrazným náskokom 49 sekúnd pred druhým Michaelom Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) a tretí Tom Pidcock (Ineos) prišiel do cieľa so stratou 1:28 minúty.

Van Aert si pripísal už tretie víťazstvo v súčasnej cyklokrosovej sezóne za sebou. Najprv vyhral pohár Superprestige v Boome, včera vyhral preteky série Ethias Cross Robotland v Essene, a dnes si získal hetrik po víťazstve vo Val di Sole.

Víťazný prejazd Wouta van Aerta:

Šprint zo štartovej čiary bol rýchly a Michael Vanthourenhout vyhral bitku o to, aby vošiel do snehu ako prvý. Jeho tímový kolega a líder Svetového pohára Eli Iserbyt bol tiež vpredu, zatiaľ čo sa Van Aert prebojoval medzi najlepšiu desiatku.

Vanthourenhout nasadil v prvom kole rýchle tempo, ale Van Aerta sa stále približoval a rozhodujúci útok prišiel v druhom kole.

Tlak Vanthourenhouta znamenal, že belgický národný šampión si nedokázal ihneď vytvoriť veľký náskok avšak počas nasledujúcich 45 minút nasadil vysoké tempo, s ktorým prišiel až do cieľa.

Van Aertova jazda za víťazstvom sa nezaobišla bez kontaktu so snehom, ale jeho náskok bolu už dostatočne veľký. Vanthourenhout bol najlepší zo zvyšku, prešiel cieľovou čiarou 49 sekúnd po Belgičanovi, zatiaľ čo Tom Pidcock porazil Iserbyta v tvrdom boji o tretie miesto.

Prečítajte si tiež

Svetový pohár vo Val di Sole je považovaný za neformálnu demonštráciu podujatia, ktoré má dokázať, že cyklokros by sa jedného dňa mohol stať zimnou olympijskou disciplínou.

Jednou z hlavných zásad zimných olympijských hier je, že všetky športy sa konajú na snehu alebo ľade. Zabezpečiť si miestenku na olympiádu si však vyžaduje čas. Cyklokros by sa najskôr musel stať oficiálnym ukážkovým športom a olympijským športom by sa mohol stať najskôr v roku 2030.

„Musia to vyskúšať. Vyskúšaním nemajú čo pokaziť,“ povedal s nadšením olympijský víťaz v horskej cyklistike Tom Pidcock.

Výsledky pretekov Svetového pohára v cyklokrose Val di Sole 2021

1 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma 0:59:27
2 Michael Vanthourenhout (Bel) Pauwels Sauzen – Bingoal 0:00:49
3 Thomas Pidcock (GBr) Ineos Grenadiers 0:01:28
4 Eli Iserbyt (Bel) Pauwels Sauzen – Bingoal 0:01:44
5 Quinten Hermans (Bel) Tormans – Circus Cyclo Cross Team 0:02:15
6 Niels Vandeputte (Bel) Alpecin – Fenix 0:02:16
7 Kevin Kuhn (Swi) Tormans – Circus Cyclo Cross Team 0:02:29
8 Daan Soete (Bel) CX Team Deschacht-group Hens-containers Maes 0:02:46
9 Toon Vandebosch (Bel) Pauwels Sauzen – Bingoal 0:03:36
10 Corne van Kessel (Ned) Tormans – Circus Cyclo Cross Team 0:03:52

Kompletné výsledky

cro_me_resultsx

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu