Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert porazil aj Van der Poela a suverénne vyhral aj na blatovom svetovom pohári v Dendermonde

Štvoro pretekov, štyri výhry. Blatové podmienky a trať s množstvom behu priniesla Van Aertovi ďalšie víťazstvo.
Martin Sarvaš
Wout van Aert porazil aj Van der Poela a suverénne vyhral aj na blatovom svetovom pohári v Dendermonde

Wout van Aert (Team Jumbo – Visma vyhral preteky svetového pohára v cyklokrose v belgickom Dendermonde.

Van Aert si pripísal už štvrté víťazstvo v súčasnej cyklokrosovej sezóne za sebou. Najprv vyhral pohár Superprestige v Boome, potom vyhral preteky série Ethias Cross Robotland v Essene, hetrik získal na zasneženom svetovom pohári vo Val di Sole.

Po prvýkrát sa túto sezónnu stretol na cyklokrosovej trati so štvornásobným majstrom sveta Mathieu van der Poelom (Alpecin – Fenix), ktorý odkladal štart pre zranenie kolena. Keďže išlo o prvé cyklokrosové preteky Van der Poela, predviedol veľmi solídny výkon a skončil na druhom mieste. Tretí prišiel do cieľa Toon Aerts (Baloise Trek Lions).

Mathieu van der Poel mal skvelý štart pretekov a už počas úvodného šprintu sa mu podarilo dostať do vedúcej skupiny, aj keď štartoval zo stredu poľa. Na čele bol Toon Aerts a o chvíľu sa k nim pridal aj belgický šampión Van Aert.

Prečítajte si tiež

Počas úvodných dvoch tretín pretekov sa držala trojica jazdcov spolu, no v piatom kole sa Wout van Aertovi sa definitívne podarilo odtrhnúť.

Van Aertovi sedela trať a mal výhodu pred Van der Poelom, pretože sa veľa behalo, v čom je Belgičan veľmi silný. Vlani tiež vyhral preteky v Dendermonde pred Van der Poelom a Toonom Aertsom, takže pódium bolo rovnaké ako minulý rok.

Pozrite si zostrih pretekov svetového pohára v Dendermonde.

Mathieu van der Poel a Wout van Aert sa stretnú opäť na pretekoch už dnes 27. decembra vrámci pohára Superprestige v Heusden-Zolderi.

„Je to krásne vyhrať na najvyššej úrovni svetového pohára. Bohužiaľ, je to bez divákov, ale tento týždeň pretekov po Vianociach je v cyklokrose najkrajší. Som rád, že mi vyšiel úvod sezóny a verím, že to tak pôjde aj naďalej,“  povedal Wout van Aert.

„Pretekať bez divákov je veľký rozdiel, hlavne na trati ako táto, keďže je skvelá pre veľké davy. Je to veľká škoda a nerozumiem tomu, prečo to zakázali.  Nemyslím si, že by to bolo pre niekoho nebezpečné.“

„Odhliadnuc od toho, som profesionálny cyklista a som rád, že si  môžem robiť svoju prácu a snažím sa byť motivovaný a sústrediť sa na moje preteky,“  dodal Van Aert.

Otestujte sa

Van der Poel hovoril už pred pretekmi, že si nie je istý, či dokáže udržať tempo s Van Aetom: „Wout je naozaj v dobrej forme. Čakal som, že na tom bude dobre a vyhrávať, ale nie tak suverénne ako to predvádza. Bolo skutočne pôsobivé. Neviem, či už mám také dobré nohy, aby som ho nasledoval, ale mal by som byť schopný byť v skupine za ním. Dúfajme, že prekvapím aj seba.“

„Preteky v Dendermonde boli ťažkým začiatkom, ale dopadli podľa mojich očakávaní. Prvá polovica bola celkom dobrá a v druhej polke ma trochu zradila moja kondička. Dúfam, že už čoskoro sa vrátim do lepšej formy,“ priznal Van der Poel po pretekoch.

 

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu