Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tachometre

Test: GPS cyklopočítač Mio Cyclo 405 HC

Navigácia funguje perfektne. Dokonca do každej odbočky postupne odrátava vzdialenosť.
Hodnotenie: 3/5
399
Biker
Test: GPS cyklopočítač Mio Cyclo 405 HC

Hodnotenie: Má výborné užívateľské rozhranie, no k tomu aj zopár nedostatkov.

Plusy:

  • Vynikajúce užívateľské rozhranie
  • Kvalitný displej

Mínusy:

  • Nedokáže priamo nahrávať výjazdy
  • Občas ukazuje nepresnú polohu
  • Nekvalitný držiak

Kúpte, ak: Chcete GPS, ktorý sa ľahko nastavuje aj ovláda.

Čo my na to: Dokonalý GPS pre technofóbov.

Mio očividne kládol dôraz najmä na jednoduchosť ovládania. Na spojazdnenie tohto GPS si budete musieť stiahnuť do počítača softvér a prihlásiť sa do webovej aplikácie MioShare. Tam môžete zadať všetky osobné údaje aj prepojiť MioShare s akoukoľvek ďalšou platformou – napríklad Stravou. Súčasťou webstránky je aj výborný plánovač trasy, ktorý vie vytvorený výlet rovno nahrať do zariadenia.

Pripojenie ďalších senzorov je veľmi jednoduché. My sme k nemu pripojili merač výkonu, snímač tepu aj priložený senzor rýchlosti a kadencie. K bicyklu s radením SRAM sme sa však, žiaľ, nedokázali pripojiť vôbec.

Na hlavnej obrazovke nájdete šesť rôznych ikoniek: pod Navigate nájdete uložené GPX trasy alebo sa môžete nechať naviesť k nejakej zaujímavosti na mape. V History sa nachádzajú predchádzajúce výjazdy. Surprise Me je zas zaujímavá funkcionalita, do ktorej stačí zadať požadovanú dlžku výjazdu, a zariadenie samo vymyslí tri rôzne okruhy po okolí. Pod položkou Workout môžete vytvoriť nejaký tréning na základe požadovanej vzdialenosti, času, kalorického výdaja, tepu alebo tepových zón.

Na satelity sa chytí za približne minútu. Navigácia funguje perfektne. Dokonca do každej odbočky postupne odrátava vzdialenosť. Je preto trochu škoda, že zobrazovanie polohy až také presné nie je a občas sa výrazne sekne. Pokiaľ ide o dátové polia, môžete ich mať zobrazených osem na troch rôznych obrazovkách. Štvrtá je tá s mapou a piata zobrazuje perfektné topografické údaje o výjazde. Dozviete sa aj aktuálne percento stúpania, aj koľko vám ešte zostáva nastúpať výškových metrov.

Ak do zariadenia nahráte súbor GPX, podobné povzbudenie vám ponúknu aj mapy. Tam môžete vidieť aktuálnu rýchlosť a odpočítavanie zostávajúcej vzdialenosti do konca výjazdu. Výdrž batérie je slušná – v porovnaní s udávanými 15 hodinami sme s pripojenými senzormi a radením a zapnutou navigáciou vyžmýkali niečo cez 10.

Najsilnejšou stránkou tohto GPS je určite skvelé užívateľské rozhranie a inovatívne spôsoby, ako jazdcovi podať zaujímavé dáta. Jediným nedostatkom je, že hoci má Bluetooth aj ANT+ modul a vie na displeji zobrazovať notifikácie z telefónu, nič nevie poslať naspäť. Po výjazdoch ho tak budete musieť manuálne pripojiť k počítaču a až tak nahrať danú jazdu na MioShare a Stravu.

Špecifikácia

  • Hmotnosť: 186 g
  • Rozmery: 128 mm × 72 mm × 20 mm
  • Rozmery displeja: 53 mm × 87 mm
  • Typ displeja: farebný dotykový 360 × 600
  • Čo je v krabici: držiak na riadidlá, micro USB kábel, snímač tepu, snímač rýchlosti/kadencie
  • Vodeodolnosť: IPX7
  • Pamäť: 8 GB
  • Udávaná výdrž batérie: 15 hodín
  • www.mio.com

Pokračovať na testy GPS cyklopočítačov:

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu