Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tachometre

Test: GPS cyklopočítač Lezyne Mega C

Malé rozmery aj nízka cena určite oslovia mnohých.
Hodnotenie: 3/5
200
Biker
Test: GPS cyklopočítač Lezyne Mega C

Hodnotenie: Kompaktný GPS s veľmi dobrou sprievodnou aplikáciou za dobrú cenu.

Plusy:

  • Dlhá výdrž batérie
  • Mimoriadne stabilný úchyt
  • Premyslená aplikácia

Mínusy:

  • Príliš malé tlačidlá na obsluhu v rukaviciach
  • Trochu tmavý displej

Kúpte, ak: Chcete malý GPS za dobrú cenu.

Čo my na to: Kompaktný GPS so základnými funkciami a veľ mi dobrou výdržou batérie za dobrú cenu.

Prvotné nastavenie Mega C je trochu zdĺhavé. Na stolnom počítači totiž musíte spustiť stránku, pripojiť k nemu samotné zariadenie, stiahnuť aktualizácie firmvéru a nakoniec zariadenie spárovať s aplikáciou Lezyne Ally. Následne však už všetko ide ako po masle.

Samotná aplikácia sa používa jednoducho. Páči sa nám aj možnosť navoliť si trasu cez telefón. Ponúkne vám viacero možností trasovania a vhod príde aj vyhľadávanie podľa rôznych parametrov. Potom stačí trasu poslať do zariadenia, a to vás už bude navigovať po jednotlivých odbočkách. Do zariadenia tiež budete musieť stiahnuť jednotlivé sekcie mapy, po ktorých vedie plánovaná trasa. Odporúčame vám stiahnuť ich radšej viac ako menej, keďže na pár výjazdoch sme sa ocitli za ich hranicami na prázdnom displeji. GPS vás však aj v tomto prípade stále naviguje po „omrvinkách“ a inštruuje vás, kedy odbočiť. Takúto navigáciu môžete použiť aj v prípade, že sa ponáhľate. Stiahnuť jednu sekciu mapy totiž trvá približne tri minúty. Mapa sa otáča podľa toho, ktorým
smerom práve idete. A ak zídete z naplánovanej cesty, zariadenie dokáže výjazd veľmi dobre pretrasovať. Môžete si mapu priblížiť a oddialiť, no nemôžte sa po nej posúvať. Okrem toho dokáže na predvolený e-mail posielať správy o vašej polohe.

Displej je kvalitný, no aj na stopercentnom jase trochu tmavý. Ukazuje však notifikácie z telefónu, ak necháte bežať sprievodnú aplikáciu.

Nájsť signál GPS mu trvá od 50 do 83 sekúnd. Rýchle je aj spojenie s ďalšími senzormi, ktoré je následne stabilné a nevypadáva. Ovládanie pomocou štyroch tlačidiel po stranách je intuitívne, no tlačidlá sa v rukaviciach až tak ľahko nestláčajú. Preto sme ho počas jazdy väčšinou nechávali na jednej obrazovke. Do úchytu sa vkladá zatlačením a pootočením a drží v ňom veľmi pevne bez vibrácií. Zariadenie je plne kompatibilné s TrainingPeaks, Today’s Plan aj Stravou. Výrobca udáva výdrž batérie 32 hodín. My sme so zariadením pripojeným k všetkým senzorom a telefónu zaznamenali len niečo cez 20 hodín, čo vám však aj tak určite vydrží minimálne na týždeň-dva bežných výjazdov. A to je v kontexte konkurencie naozaj dosť. Celkovo tak ide o veľmi dobrý GPS, ktorý po náročnejšom nastavení jednoducho funguje. Malé rozmery aj nízka cena určite oslovia mnohých.

Špecifikácia:

Hmotnosť: 76 g

Rozmery: 78 mm × 50 mm × 25 mm

Rozmer y displeja: 34 mm × 45 mm

Typ displeja: farebný 320 × 240

Čo je v krabici: predsunutý držiak, držiak na riadidlá, micro USB kábel

Vodeodolnosť: IPX7

Pamäť: 800 hodín

Udávaná výdrž batérie: 32 hodín

Pokračovať na testy GPS cyklopočítačov:

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu