Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tachometre

Test: GPS cyklopočítač Sigma ROX 12.0

Dotykový displej je jasný a prehľadný a celé zariadenie beží na operačnom systéme Android.
Hodnotenie: 3.5/5
399
Biker
Test: GPS cyklopočítač Sigma ROX 12.0

Hodnotenie: Mimoriadne výkonný GPS s jednými z najlepších máp na trhu.

Plusy:

  • Výnimočne detailné mapy
  • Intuitívna obsluha
  • Výborný displej

Mínusy:

  • K smartfónu sa nedá pripojiť cez Bluetooth

Kúpte, ak . . . Vám záleží najmä na kvalite displeja a detailných mapách.

V balení toho dostanete naozaj veľa: kvalitný predsunutý držiak, štandardný držiak na riadidlá, hrudný snímač tepu, senzor rýchlosti (kadencie a dlhý USB kábel.

Výborný prvý dojem pokračuje aj po zapnutí. Dotykový displej s vysokým rozlíšením je jasný a prehľadný a celé zariadenie beží na operačnom systéme Android. Vďaka tomu funguje úplne nezávisle od vášho smartfónu. Jediné spojenie je s cloudom a prebieha prostredníctvom aplikácie Sigma Link dostupnej tak na iOS, ako aj Androide. Výjazdy tak dokáže automaticky nahrať na Stravu. Aplikácia Sigma Link ponúka len základnú funkcionalitu – slúži len ako databáza  zaznamenaných aktivít a trás zo zariadenia, ako aj prepojených aplikácií, ako je Komoot, GPSies či Mytracks. Upload trás do zariadenia cez Bluetooth, žiaľ, možný nie je. Okrem smartfónovej aplikácie je tu aj webový program Sigam Data Centre, kde nájdete o niečo rozsiahlejšiu analýzu svojich výsledkov.

Konektivita so senzormi je veľmi rýchla, rovnako ako spojenie s GPS satelitmi, ktoré nám trvalo vždy len okolo 20 sekúnd.

Pri navigácii používa detailné mapy z OpenStreetMap s rozsiahlymi sekciami. Je tiež plne kompatibilné s TrainingPeaks, Stravou, Kommootom aj GPSies.

Navigácia je perfektná. Vyhľadávanie funguje veľmi dobre. Trasy sa dajú vytvoriť na základe adresy, nejakej zaujímavosti, GPS koordinátov či bodu na mape. Trasovať môžete aj pomocou pridávaním bodov na dotykom ovládanej mape. Zariadenie následne zvolí najbližšie vhodné cesty (alebo traily, ak ste v terénnom móde), ktoré spájajú dané body. Ukáže vám dokonca aj stúpania na trase. Mapy sú veľmi detailné a rýchlo rotujú podľa toho, ktorým smerom práve idete. Ak sa od predvolenej trasy odchýlite, Rox vás rýchlo navedie naspäť.

Zariadenie splňa štandard IP67 pre vodeodolnosť. To znamená, že ho môžete ponoriť do meter hlbokej vody na 30 minút. To je celkom odvážne tvrdenie vzhľadom na to, že porty v spodnej časti skrývajú len odnímateľné gumené krytky.

Udávaná výdrž batérie je 16 hodín. Ak by ste zariadenie používali len tak, ako je, možno by sa vám to podarilo.

S kompletnou armádou pripojených senzorov a zapnutou navigáciou nás však na nízky stav batérie upozornilo už po siedmich hodinách.

Špecifikácia

  • Hmotnosť: 125,6 g
  • Rozmery: 60 mm × 115 mm × 18 mm
  • Rozmery displeja: 65 mm × 40 mm
  • Typ displeja: farebný dotykový
  • Čo je v krabici: držiak na riadidlá, predsunutý držiak, hrudný snímač tepu, micro USB kábel, snímač rýchlosti/kadencie
  • Vodeodolnosť: IP67
  • Pamäť: 8 GB rozšíriteľná na 32 GB (SD karta)
  • Udávaná výdrž batérie: 16 hodín
  • www.sigmasport.com

Pokračovať na testy GPS cyklopočítačov:

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu