Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van Aert zachránil Rogličovi víťazstvo na Paríž-Nice: Je napoly človek, napoly motor

"O víťazstvo Paríž-Nice som prišiel kvôli Van Aertovi," povedal víťaz záverečnej etapy Simon Yates, ktorý by pravdepodobne vyhral aj celkové poradie, nebyť Wouta van Aerta, ktorý do cieľa dotiahol Rogliča.
Martin Sarvaš
Van Aert zachránil Rogličovi víťazstvo na Paríž-Nice: Je napoly človek, napoly motor

Nebyť obrovskej pomoci Wouta van Aerta (Jumbo-Visma), je dosť možné, že Primož Roglič by prišiel o víťazstvo v celkovom hodnotení pretekov Paríž-Nice 2022.

V záverečnom stúpaní totiž zaútočil Simon Yates (BikeExchange – Jayco), ktorý bol priebežne na druhom mieste a na predbehnutie Rogliča potreboval 40 sekúnd.

Jeho náskok však nepresiahol ani pol minúty, a to vďaka Woutovi van Aertovi, ktorý usilovne pracoval pre Rogliča a do cieľa prišli s 9-sekundovou stratou za Yatesom.

Prečítajte si tiež

„Pravdepodobne som urobil chybu, že som mal na sebe počas etapy príliš veľa oblečenia. Dnes bol pri tomto víťazstve veľmi dôležitý Wout van Aert. Wout je napoly človek, napoly motor. Je skvelé mať po svojom boku takého jazdca. Je to jazdec najvyššej triedy a dnes bol kľúčový,“ povedal Roglič.

„Táto posledná etapa bola náročná, ale určite menej ako minulý rok. Počul som straty na vrchole Col d’Eze, ale vedel som, že to zvládneme až do cieľa. Bol to náročný týždeň a som rád, že všetko dobre dopadlo,“ dodal Primož Roglič.

Yates: O víťazstvo Paríž-Nice som prišiel kvôli Van Aertovi

„O víťazstvo Paríž-Nice som prišiel kvôli Van Aertovi, aj keď na začiatku etapy som na celkovú klasifikáciu nemyslel. Úprimne povedané, smeroval som k pódiovému úspechu a nič iné.“

„V stúpaní na Col d’Eze som vedel, že musím niečo vyskúšať, pretože s Woutom van Aertom v skupine som v prípade šprintu nemal šancu. Nemal som žiadnu konkrétnu taktiku, útočil som bez toho, aby som si kládol otázky. Napokon mal Roglic šťastie, že mal po svojom boku Van Aerta,“ povedal Simon Yates.

Wout van Aert potvrdil, že bolo v pláne, aby zostal čo najdlhšie s ogličom: „Bolo v pláne, že budem posledným jazdcom, ktorý mu pomôže. Snažili sme sa mať preteky čo najdlhšie pod kontrolou, čo bolo vo všetkých týchto stúpaniach dosť ťažké. Nikdy sme nemuseli prenasledovať a v zjazdoch sme boli vždy v bezpečí.“

Roglič v závere trpel

„Vo finále som si myslel, že to bola skvelá situácia s niekoľkými pretekármi a dúfal som, že Primož mal dobré nohy, aké má vždy, ale myslím si, že dnes trochu trpel. Je normálne, že to nebudem nazývať zlým dňom, pretože nakoniec sme boli druhí a tretí – ale možno mu v závere trochu došli sily, ale áno, preto sme spolujazdci.“

„Každý si pamätá, ako to prebiehalo minulý rok, a je to jeden z veľkých tímových cieľov, ktoré máme tento rok. Je to Primožov najväčší cieľ jari, pripravoval sa na to na Tenerife a som rád, že som toho mohol byť súčasťou,“ dodal Wout van Aert, ktorý sa najbližšie predstaví 19. marca na monumente Miláno – San Remo.

 

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu