Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

10 najlepších enduro bikov na trhu, jeden víťaz | Enduro bike roku 2020

Pozrite si, ktorý enduro bicykel u nás vyhral hodnotenie za rok 2020.
Biker
10 najlepších enduro bikov na trhu, jeden víťaz | Enduro bike roku 2020
Canyon Strive CF 9.0
Viac než o enduro pretekára ide o naozaj všestranný bike.

Santa Cruz Megatower C R
Hoci je teda Megatower rozhodne nádherným bikom, ktorý perfektne sedí v zákrutách, jeho odpruženie má svoje muchy a v porovnaní s mnohými inými bikami v tomto teste za svoje peniaze nedostanete práve najlepšiu výbavu.

Starling Twist (custom)

Pod zadkom tak na výšľapoch väčšmi pripomína skôr nízkozdvihový trailbike. V zjazdoch sa Twist cíti lepšie na rozbitých prírodných trailoch ako na vysokorýchlostných bikeparkových toboganoch.

NS Define 150 AL

Na výšľapoch si počína až prekvapivo dobre. Na zjazdoch je však jasné, kde je tento bike doma. V porovnaní s niektorými inými rovnako drahými bikami v tomto teste však má o niečo horšiu výbavu.

Giant Reign 29 1

Je mimoriadne živý a rýchly, no pri jazde pôsobí skôr ako vysokozdvihový trailbike než nízkozdvihový zjazďák.

Nukeproof Mega 290 Elite Carbon

Zjazdovo nadaný bike so solídnym rámom aj výbavou za slušnú cenu.

Cotic RocketMAX Gold Eagle

RocketMAX patrí svojou geometriou k tým extrémnejším bikom v tomto teste. Pri jazde sa RocketMAX správa oveľa živšie, než by napovedali papierové kamiónové rozmery a ťažké plášte. Zoberte ho do náročného terénu či na strašidelne strmý trail a je vo svojom živle.

Cube Stereo 170 SL 29 vs. Specialized Enduro Comp vs. Whyte G-170C RS 29er
Tak a tu ich máme – naša finálová trojica. Ktorý bike z nej však dostane titul kráľa enduro bikov tejto sezóny?

Vyberali sme len z dobrých a ešte lepších, a tak vybrať jediného víťaza nebolo ľahké. Vedeli sme však, že enduro bike roka musí byť dobrý v takmer každej situácii a robiť pre to čo najmenej kompromisov – ako vo vlastnostiach, tak v komponentovej stavbe a cene.

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu