Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Môže byť rád, že som bol vedľa neho ja a nie Sagan, hovorí Wout van Aert o šprinte s Philipsenom

"Jasper by mal byť rád, že tam nebol niekto ako Peter Sagan, pretože potom by tam mal buk," prirovnal Van Aert Sagana k mohutnému stromu po šprinte v tretej etape Tour de France , kedy sa s Philipsen dostal do kontaktu s Belgičanom a znemožnil mu šprint.
Martin Sarvaš
Môže byť rád, že som bol vedľa neho ja a nie Sagan, hovorí Wout van Aert o šprinte s Philipsenom

Foto: Jumbo-Visma / Cor Vos

Rozhodcovia po tretej etape analyzovali šprint Jaspera Philipsena – či nevybočil zo svojej dráhy šprintu, čím by ohrozil Van Aerta – ale napokon rozhodli, že šprint 25-ročného Belgičana bol v poriadku.

„Snažil som sa predbehnúť Jaspera po pravej strane. Ale potom som stratil tempo, pretože sme sa dotýkali jeden druhého a tiež som sa dotýkal divákov. Takže v záverečných 50 metroch som nemohol už ísť do šprintu,“ opísal záverečné metre Wout van Aert.

„Jasper by mal byť rád, že tam nebol niekto ako Peter Sagan, pretože potom by tam mal buk,“ prirovnal Van Aert Sagana k mohutnému stromu po šprinte v tretej etape Tour de France.

O šprinte Jaspera Philipsena v tretej etape Tour de France sa veľmi kriticky vyjadril aj jeden z najlepších šprintérov súčasnosti Fabio Jakobsen: „Myslím si, že to bolo trochu hlúpe a nie je to asi jeho najkrajšie víťazstvo. Snažíme sa bojovať o pozície a zrazu ide niekto krížom – vpravo, vľavo, vpravo, vľavo…“

„Chceme predsa vidieť všetkých šprintérov za cieľovou čiarou. Toto nie je nič iné, iba nebezpečné,“ dodal holandský šprintér.

Svoj názor neskrýval ani Peter Sagan: „Bolo to dosť a dvakrát som sa skoro zamotal do pádu, tak si vravím, že sa tu nepotrebujem zabiť. Ale nevadí, také sú šprinty.“

„Predtým sme sa bili v šprinte možno šiesti-siedmi. Teraz mi to pripadá tak, že tí, čo rozbiehajú šprinty, sú ešte agresívnejší ako samotní šprintéri, takže je to veľmi nebezpečné,“ povedal Sagan.

Video zo spomínaného záverečného šprintu druhej etapy Tour de France si môžte pozrieť tu.

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu