Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jasper Philipsen vyhral na Tour už druhý šprint za sebou, záver poznačili tri nepríjemné pády

Štvrtú etapu Tour de France 2023 vyhral v šprinte Philipsen pred Calebom Ewanom a Philom Bauhausom. Peter Sagan nebol v závere v dobrej pozícii a cieľom prešiel na 13. mieste.
Martin Sarvaš
Jasper Philipsen vyhral na Tour už druhý šprint za sebou, záver poznačili tri nepríjemné pády

Foto: A.S.O.

4. etapa Tour de France 2023

 

  • Dax → Nogaro
  • Profil: rovinatá
  • Dĺžka: 181,8 km
  • Prevýšenie: 1427 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 41,1 km/h

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) vyhral v šprinte štvrtú etapu Tour de France 2023 a po úspechu v tretej etape zaznamenal už druhú výhru za sebou, čím sa dostal do suverénneho vedenia bodovacej súťaže.

Na cieľovej čiare „vrhli“ svoje bicykle dopredu Philipsen a Caleb Ewan (Lotto Dstny), no austrálsky šprintér skončil na druhom mieste a tretí prešiel cieľom Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Peter Sagan nebol v úplnom závere v dobrej pozícii, do hromadného šprintu sa nezapojil a cieľom prešiel na 13. mieste.

Štvrtá etapa bola veľmi pokojná a dokonca až do polovice trasy bez úniku, pretože sa jazdci šetrili na prichádzajúce horské etapy. Neskôr sa podarilo dostať do úniku dvom jazdcom, ale Benoît Cosnefroy a Anthony Delaplace mali len malý náskok pred pelotónom.

Záver pretekov však poznačilo viacero nepríjemných pádov a na zemi skončil aj jeden z najväčších šprintérskych favoritov Fabio Jakobsen (Soudal – Quick Step).

„Záver bol veľmi tesný, takže som rád, že výsledky oznámili rýchlo. Bola to pomerne ľahká etapa a všetci sa chceli šetriť na zajtrajšie Pyreneje. V poslednom kilometri som počul, že sa za mnou udiali pády, takže dúfam, že sú všetci v poriadku,“ povedal v cieli Jasper Philipsen.

„Kvôli zákrutám na konci to bol hektický dojazd a stratil som aj tímových kolegov, ale na cieľovej rovinke som našiel Mathieu van der Poela, ktorý mi šprint skvele rozbehol. Dostával som kŕče a Caleb [Ewan] bol veľmi blízko.“

„Bol to pekný záver, ale myslel som si, že vďaka širokým cestám to bude omnoho bezpečnejšie, ale boli tam nepríjemné zákruty.“

„Už o tom začíname uvažovať,“ odpovedal Philipsen na otázku, či sa budú snažiť udržať zelený dres. „Sme ale ešte len v štvrtej etape, ešte toho máme veľa pred sebou, ale budeme sa snažiť ho udržať.“

Lídrom celkového hodnotenia je bezo zmeny Adam Yates (UAE Emirates), bodovaciu súťaž vedie Jasper Philipsen (150 b) a bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára má Neilson Powless (EF Education-EasyPost).

</p> <h3>Záverečný kilometer 4. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 4. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu