Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vytlačil v šprinte Van Aerta? Rozhodcovia na Tour de France posudzovali šprint Jaspera Philipsena (+video)

"Stratil som tempo, pretože sme sa dotýkali jeden druhého a tiež som sa dotýkal divákov," opísal Wout van Aert súboj s Jasperom Philipsenom v závere tretej etapy Tour de France.
Martin Sarvaš
Vytlačil v šprinte Van Aerta? Rozhodcovia na Tour de France posudzovali šprint Jaspera Philipsena (+video)

Jasper Philipsen sa stal víťazom prvého hromadného šprintu v závere tretej etapy Tour de France 2023.

Aj keď už vo výsledkoch ukazovali Philipsena ako víťaza, rozhodcovia po etape ešte analyzovali jeho šprint – či nevybočil zo svojej dráhy šprintu, čím by ohrozil Van Aerta – dokonca si ho zavolali aj do rozhodcovskej miestnosti.

Napokon však rozhodli, že šprint 25-ročného Belgičana bol v poriadku.

Video zo šprintu si môžete pozrieť na konci príspevku.

Wout van Aert: Ťažko povedať, či bol Philipsenov šprint fér

„Ťažko povedať, či bol Philipsenov šprint fér, ale nie je na mne, aby som to posudzoval“ povedal Wout van Aert na margo súboja s Philipsenom.

„Mal som dobrú pozíciu, najmä Christophe Laporte odviedol pre mňa naozaj dobrú prácu, aby ma dostal na pozíciu,“ povedal Van Aert o zložitom finále, ktoré zahŕňalo 2 km dlhú kľukatú cestu do cieľa.

„Snažil som sa predbehnúť Jaspera po pravej strane. Ale potom som stratil tempo, pretože sme sa dotýkali jeden druhého a tiež som sa dotýkal divákov. Takže v záverečných 50 metroch som nemohol už ísť do šprintu,“ opísal záverečné metre Wout van Aert.

Philipsen: Na Tour de France vám nikto nedá nič zadarmo

Jasper Philipsen priznal, že čakanie na rozhodnutie rozhodcov nebolo veľmi príjemné: „Mal som trochu pochybnosti, ale nakoniec to bolo celkom vzrušujúce.“

„V šprinte to bolo napäté, ale na Tour de France vám nikto nedá nič zadarmo. Každý ide naplno a myslím si, že s dnešným výkonom nášho tímu môžem byť naozaj spokojný,“ povedal Philipsen.

„Mali sme skvelý náskok s Jonasom [Rickaertom], ktorý zabral prvú časť a potom Mathieu [Van der Poel] odviedol fantastickú prácu. Som naozaj šťastný, že som to udržal až do cieľa.“

„Bolo to zložité finále s esovým oblúkom v závere, tak som sa snažil ísť do cieľa najkratšou cestou a som naozaj rád, že som prekonal čiaru ako prvý,“ dodal Jasper Philipsen.

</p> <h3>Záverečný kilometer 3. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

Zavrieť reklamu