Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nové „luxusné“ topánky S-Works Torch, majú nahradiť obľúbené S-Works 7

Majú širšiu podrážku, ľahšiu, ale rovnako tuhú karbónovú podošvu a stoja 440 eur. Mark Cavendish v nich nedávno vyhral etapu na Giro d'Italia.
Martin Sarvaš
Specialized predstavil nové „luxusné“ topánky S-Works Torch, majú nahradiť obľúbené S-Works 7

Specialized predstavil nové cestné topánky S-Works Torch, novú špičkovú cestnú cyklistickú obuv, o ktorej sa hovorí, že predstavuje „novú generáciu obuvi S-Works“.

Namiesto toho, aby prichádzali ako prémiový prírastok do cenovo výhodnejšieho radu topánok Specialized Torch, S-Works Torch nahrádza špičkovú S-Works 7 a údajne rieši množstvo problémov, ktoré niektorí jazdci mali s touto topánkou.

Kľúčom k týmto vylepšeniam je tvar opánky, modelovaný z „viac ako 100-tisíc skenov nôh“ z databázy Rëtul bike fit spoločnosti Specialized .

Vrch bol tiež prepracovaný na základe spätnej väzby od sponzorovaných profesionálnych jazdcov s novými materiálmi a vylepšeným dvojitým systémom uzatvárania BOA S3.

Specialized tiež vytvoril novú podrážku z uhlíkových vlákien, o ktorej sa tvrdí, že je širšia a ľahšia ako podošva na existujúcich topánkach Specialized S-Works, ako sú S-Works 7 Lace a S-Works Ares.

Napriek tomu Specialized tvrdí, že nová podošva si vďaka vnútornej podpornej štruktúre zachováva rovnakú tuhosť ako predchádzajúca podošva.

Tieto zmeny spolu údajne robia z S-Works Torch cyklistickú topánku tak pohodlnú, že podľa Specialized počas jazdy „zmizne na vašich nohách“.

Cestné cyklistické topánky Specialized S-Works Torch, zamerané priam na „luxusnú kategóriu“, stoja 440 eur.

Prečítajte si tiež

Špecifikácia topánok Specialized S-Works Torch

 

  • Cena: 440 €
  • Tvrdená hmotnosť: 450 g (pár veľkosti EU42)
  • Dvojitý systém zatvárania BOA S3
  • Naposledy vylepšené na základe údajov z viac ako 100-ttisíc Rëtul footscanov
  • Nová podošva z uhlíkových vlákien s vnútornou podporou I-beam je údajne širšia, o 20 g ľahšia a rovnako tuhá ako podošva predchádzajúcej generácie
  • K dispozícii v troch farbách pri uvedení na trh a ďalšie budú nasledovať

Vylepšené S-Works 7

Zatiaľ čo S-Works 7 väčšina jazdcov chváli, o S-Works Torch Specialized hovorí, že tento model ich ešte vylepšuje v mnohých oblastiach.

Nový dizajn podrážky je širší, plochejší a anatomickejší ako podrážka S-Works 7 s možnosťou výberu z dvoch možností šírky.

Štandardná možnosť šírky je napríklad o 4 mm širšia na podrážke S-Works 7, pričom široká možnosť pridáva ďalšie 4 mm na šírku (čím je o 8 mm širšia ako topánnky S-Works 7).

V prednej časti topánky spoločnosť Specialized ubrala suchý zips na špičke, pričom poznamenala, že to bola pre mnohých jazdcov funkcia, ktorú si raz nastavili a potom na ňu zabudli.

Po spätnej väzbe, že päta môže byť pre niektorých jazdcov príliš agresívna, Specialized vyvinul pre S-Works Torch asymetrický dizajn.

Nová „miska“ na päte údajne poskytuje podobný stupeň podpory na vnútornej strane, ale na vonkajšom okraji sa výrazne zužuje. Zlepšuje to pohodlie Achillovej šľachy a zároveň zachováva bezpečné držanie v zadnej časti chodidla.

Na vrchu nových topánok Torch sú nové „prispôsobivé materiály“, ktoré „umožňujú prirodzený pohyb chodidla“ pre väčšie pohodlie, zatiaľ čo zónové vystuženie udržuje nohu v bezpečí pre optimálny prenos sily do pedálov.

Specialized predovšetkým tvrdí, že nový vrch topánky rieši problém s príliš tuhým materiálom okolo otvoru pre chodidlá.

Specialized tiež hovorí, že pridal na vrchu výstuž v oblasti palca, ktorá by mala pomáhať „vyťažiť maximum z fázy ťahu pedálu“.

Zapínanie BOA

Nový systém zatvárania stále obsahuje dve otočné kolieska BOA S3 (s celokovovými vnútornými časťami pre vyššiu odolnosť v porovnaní so štandardnými ciferníkmi BOA), ale spoločnosť Specialized upravila uhol, pod ktorým drôty prechádzajú jazykom, a pridala dva prídržné jazýčky, aby sa zabránilo pohybu horných drôtov z ich nastavenej polohy počas jazdy.

Vnútorne si Torch S-Works zachováva patentované prvky Body Geometry od Specialized – 1,5 mm varusový klin, pozdĺžna podpora klenby a metatarzálne tlačidlo – o všetkých sa tvrdí, že pomáhajú zlepšovať pohodlie alebo prenos sily.

Nová podrážka

Odlišujúc sa od predchádzajúcej generácie topánok S-Works, S-Works Torch majú novú podrážku z uhlíkových vlákien.

Ako už bolo uvedené, nový dizajn je údajne taký tuhý ako karbónová podošva Specialized Fact Powerline použitá na predchádzajúcich modeloch S-Works (ktorá mala hodnotenie tuhosti 15 na vlastnej stupnici Specialized), ale je o 20 g ľahšia napriek tomu, že ponúka väčšiu šírku.

Specialized hovorí, že to bolo dosiahnuté agresívnejším zúžením zadnej časti podošvy a použitím vnútornej štruktúry „I-beam“ (nosník v tvare veľkého I alebo H), ktorý „dodáva tuhosť a pevnosť, čím sa eliminuje potreba dodatočného vystuženia.

Rovnako ako u topánok S-Works predchádzajúcej generácie, aj S-Works Torch má nastaviteľné otvory pre skrutky kufrov.

Ceny a farebné možnosti S-Works Torch

Cyklistické topánky Specialized S-Works Torch stoja 440 eur, čo predstavuje zvýšenie ceny o 10 eur oproti aktuálnej cene S-Works 7.

Aj keď sú nepochybne luxusné, zďaleka nie sú najdrahšími cyklistickými topánkami, aké kedy Specialized vyrobil. Tento titul si stále drží Specialized S-Works EXOS 99, cestná cyklistická obuv za 550 eur uvedená na trh v roku 2019, o ktorej sa tvrdí, že váži iba 150 g na jednu topánku.

Specialized však priznáva, že „pre jazdcov ide o významnú investíciu, takže sme tvrdo pracovali na tom, aby všetko na tejto obuvi spĺňalo očakávania.“

Topánky S-Works Torch sú ponúkané na „luxusnom“ konci trhu, hovorí Specialized. Používanie opisov značky, ako sú „elegantný“, „úhľadný“ a „rafinovaný“, ukazuje neustále rastúcu snahu prilákať zákazníkov z tohto segmentu, na rozdiel od jedinečného zamerania sa na výkon (hoci spoločnosť Specialized poznamenáva, že Mark Cavendish už použil Topánky S-Works Torch na víťazstvo v tretej etape Giro d’Italia 2022).

Topánky Specialized S-Works Torch budú pri uvedení na trh dostupné v troch farbách: bielej, čiernej a zeleno/čiernej.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu