Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert suverénne vyhral už ôsme cyklokrosové preteky sezóny

Na pretekocho pohára X20 v Herentals skončil druhý Tom Pidcock pred Toonom Aetsom.
Martin Sarvaš

Wout van Aert (Jumbo-Visma) vyhral preteky cyklokrosového pohára X20 vo svojom rodnom meste Herentals a pripísal si už ôsme víťazstvo sezóny z celkový deviatich účastí na pretekoch.

Na druhom mieste skončil Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) a tretí Toon Aerts (Baloise Trek Lions).

Wout van Aert po pretekoch oznámil, že sa nezúčastní cyklokrosových majstrovstiev sveta v Fayetteville v USA.

Van Aert predviedol v Herentals opäť suverénny výkon a už od úvodu bol vo vedúcej skupine. V druhom kole z deviatich belgický majster nastúpil, pričom ani Pidcock  ani Aerts nedokázali zareagovať. Vytvoril si náskok, ktorý sa až do konca pretekov zväčšoval a do cieľa prišiel s pohodlným viac ako minútovým náskokom.

Prečítajte si tiež

„Dnešná taktika bola jasná. V prvom kole sa súťažilo o bonifikačné sekundy spojené s klasifikáciou a  potom som sa rozhodol zvýšiť tempo. Svoje preteky som zostavil tak, aby som na kopci mohol ísť naplno a som rád, že táto taktika vyšla,“ povedal Van Aert. “

„Urobil  som pár chýb, takže stále je čo zlepšovať a v počas pretekov si to vyčítam. Je pekné, že konečne môžem osláviť víťazstvo pred rodinou v mojom rodnom meste,“ dodal.

Van Aert začal sezónu výhrou pretekov poháru Superprestige v Boome, potom vyhral preteky série Ethias Cross Robotland v Essene, hetrik získal na zasneženom svetovom pohári vo Val di Sole.

Ďalšie víťazstvo si pripísal na Svetovom pohári v Dendermonde, piate na Superprestige v Zolderi, šiestykrát zvíťazil v Loenhoute a siedmu výhru získal aj napriek pádu na pohári X20 v Baale. V ôsmich pretekoch sezóny na Svetovom pohári v Hulste v úvode technické problémy, no napriek tomu sa mu podarilo predbehnúť 36 jazdcov a skončil štvrtý.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu