Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert zostáva stále neporazený, vyhral už šieste cyklokrosové preteky po sebe

Belgický cyklista vyhral preteky cyklokrosového pohára X2O v Loenhoute.
Martin Sarvaš
Wout van Aert zostáva stále neporazený, vyhral už šieste cyklokrosové preteky po sebe

Wout van Aert vyhral preteky cyklokrosového pohára X2O v Loenhoute. Belgický cyklista tímu Jumbo-Visma tak vyhral už šieste cyklokrosové preteky za sebou a v tejto sezóne zostáva zatiaľ neporazený.

Van Aert začal sezónu výhrou pretekov poháru Superprestige v Boome, potom vyhral preteky série Ethias Cross Robotland v Essene, hetrik získal na zasneženom svetovom pohári vo Val di Sole. Ďalšie víťazstvo si pripísal na Svetovom pohári v Dendermonde, piate na Superprestige v Zolderi a šiestykrát zvíťazil v Loenhoute.

Tentokrát to však nebolo až také suverénne ako doposiaľ a jeho víťazný útok prišiel až v predposledom kole. Na druhom mieste skončil Michael Vanthourenhout, ktorý prišiel do cieľa iba so 14-sekundovou stratou a za ním prišiel do cieľa Toon Aerts so stratou 27 sekúnd.

„Samozrejme, že ma toto víťazstvo teší. Snažil som sa jazdiť čo najúspornčjšie, najmä preto, že dosť fúkal vietor. Ak pôjdete hneď na plný plyn, tak sa vám to nepodarí. Na začiatku ma tlačili a potom som ku koncu zaradil vyššiu rýchlosť. Išlo to dobre, najmä na blatovom páse,“ povedal Wout van Aert.

Prečítajte si tiež

V Loenhoute mal pôvodne štartovať aj štvornásobný majster sveta v cyklokrose Mathieu van der Poel, avšak pre problémy so zranením chrbta nenastúpil a je otázne, či ho vôbec ešte v sezóne 2021/22 uvidíme na cyklokrosovom bicykli.

„Je to frustrujúce, ale je to už tak. Budem pokračovať v pretekaní, až keď budem úplne fit. Ak sa dostanem na majstrovstvá sveta, bude to super. Ak nie, budem sa tešiť na jar na cestách,“ povedal Van der Poel.

Zostrih pretekov X2O Loenhout 2021:

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu