Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Marc Hirschi vyhral sólo únikom a krásnym zjazdom najdlhšiu etapu Tour de France

Iba 22-ročný talentovaný Švajčiar sa odtrhol 28 km pred cieľom. Peter Sagan skončil na 13. mieste a na zeleného Benneta stráca 66 bodov.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 12. etapy Tour de France 2020:

12. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 218 km
  • Prevýšenie: ~ 3400 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 42,1 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Marc Hirschi (Sunweb) predviedol skvelý výkon v najdlhšej 218 km dlhej 12. etape Tour de France. Svoje prvé profesionálne víťazstvo si pripísal 22-ročný Švajčiar po  28-kilometrovom sólo úniku v závere etapy.

Peter Sagan skončil na 13. mieste po tom, ako vyhral šprint jeho skupiny. Spolu so šprintérskou prémiou si pripísal 11 bodov a na zeleného Bennetta stráca 66 bodov.

Hirschi nastúpil v závere stúpania na Suc au May, kde s ním nikto nedokázal udržať tempo a po prejazde vrcholu stúpania opäť ukázal svoje perfektné technické zručnosti v zjazde a pridal ďalších 10 sekúnd k náskoku pred prenasledujúcimi Schachmannom a Solerom.

Marc Hirschi ukázal svoje kvality už v druhej etape, v ktorej išiel 13 km pred cieľom do úniku s Alaphilippom a Yatesom a napokon skončil druhý. V deviatej etape predviedol 90 km sólo únik, skončil tretí a výhra mu ušla v záverečnom špurte iba o pár centimetrov.

Rozdelenie dresov po 12. etape (letour.fr):

Výsledky 12. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 12. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 12. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu