Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Marc Hirschi predviedol na Tour neuveriteľný 90km sólo únik, výhra mu ušla o pár centimetrov (+video)

V závere sa dal aj do špurtu, ale pár metrov pred cieľom ho predbehol víťaz Tadej Pogačar a druhý Primož Roglič.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 9. etapy Tour de France 2020:

9. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 154 km
  • Prevýšenie: ~ 3400 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 38,7 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Deviata etapa Tour de France bola bezpochyby doposiaľ najlepšou etapu tohtoročnej Tour a možno už ani nič lepšie neuvidíme.

Víťazom sa stal Slovinský cyklista Tadej Pogačar (UAE), druhý skončil Primož Roglič (Jumbo-Visma) a tretí Marc Hirschi (Sunweb). Hirschi ukázal svoje kvality už v druhej etape, v ktorej išiel 13 km pred cieľom do úniku s Alaphilippom a Yatesom a napokon skončil druhý.

Do žltého dresu sa oblečie Primož Roglič, Peter Sagan zostáva v zelenom so 7-bodovým náskokom pred Samom Bennettom.

Pelotón už od úvodu nechcel nikoho pustiť do úniku, aj keď odtrhnúť sa pokúsilo mnoho cyklistov a viackrát aj Peter Sagan.

Únik sa sformoval až pri stúpaní na Hourcere, v ktorom sa do čela dostal švajčiarsky cyklista tímu Sunweb Marc Hirschi, ktory od tohto momentu predviedol neskutočný a obdivuhodný výkon.

Hirschiho tempo nedokázali zvládnuť Lennard Kämna, David Gaudu, Sebastian Reichenbach, Warren Barguil, Jonathan Castroviejo, Daniel Martínez aani Davide Formolo.

To najlepšie z 9. etapy TdF 2020:

Dvadsaťdvaročného Švajčiara začalo dobiehať až v záverečnom stúpaní na Col de Marie Blanqe kvarteto najsilnejších vrchárov a favoritov na celkové poradie Pogačar, Egan Bernal, Primož Roglič a Mikel Landa.

Hirschi si však aj na vrchole Col de Marie Blanqe držal 16-seknudový náskok a v zjazde predviedol Švajčiar skutočne ukážkovú techniku a nazbieral ďalších desať sekúnd.

Pogačar, Bernal, Roglič a Landa dobehli Hirschiho iba 1,5 km pred koncom a záverečný šprint rozbehol prvý práve Hirschi, ale tesne pred cieľovou čiarou ho predbehlo duo Slovincov Roglič a Pogačar.

Rozdelenie dresov po 9. etape (letour.fr):

Výsledky 9. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 9. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 9. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu