Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jonas Vingegaard bude lídrom Jumbo-Visma na Tour de France 2023, Roglič pôjde na Giro d’Italia

"Teším sa, že sa môžem vrátiť na Tour a pokúsime sa ísť ešte po jednom víťazstve," povedal Vingegaard na tímovej prezentácii Jumbo-Visma.
Martin Sarvaš
Jonas Vingegaard bude lídrom Jumbo-Visma na Tour de France 2023, Roglič pôjde na Giro d’Italia

Tím Jumbo-Visma odhalil svoje ciele pre sezónu 2023 počas prezentácie tímu v Amsterdame.

Jonas Vingegaard sa bude snažiť obhájiť žltý dres na Tour de France, zatiaľ čo Primož Roglič sa Tour zameria na Giro d’Italia spolu s Wilcom Keldermanom, a tak nebude súčasťou projektu holandského tímu pre Tour de France v budúcej sezóne.

Wout van Aert a nová posila Dylan Van Baarle spoja svoje sily, aby sa zamerali na najväčšie jarné klasiky, pričom sa zrejme podelia o vedenie tímu. Obaja by však mali byť súčasťou súpisky Jumbo-Visma na Tour de France 2023 na podporu Vingegaarda.

Tím Jumbo-Visma v Amsterdame tiež predviedol svoje pretekárske farby pre rok 2023 a bicykle Cervelo vybavené radením SRAM. Tím prejde aj na topánky Nimbl a okuliare Oakley.

Medzi nových jazdcov v mužskom tíme pre rok 2023 patria Wilco Kelderman, ktorý bude jazdiť Giro d’Italia s Rogličom, britský talent Tom Gloag, Jan Tratnik, Attila Valter a Van Baarle.

V zostave 29 jazdcov 2023 sú aj naďalej Robert Gesink, Sepp Kuss, Robert Gesink, víťaz Giro d’Italia v horách Koen Bouwman, vychádzajúci šprintér Olav Kooij a klasikári Christophe Laporte a Tiesj Benoot.

Tímová prezentácia Jumbo-Visma pre sezónu 2023:

„Bol som rád, že mám po svojom boku Primoža a mojím prianím bolo vrátiť sa na Tour de France obhájiť svoj titul. Som šťastný, že môžem ísť opäť a pokúsime sa ísť ešte pre jeden,“ povedal Vingegaard počas prezentácie.

„Bude to iné v porovnaní s minulým rokom. Nejako je tu väčší tlak, ale trochu menší tlak, pretože sme to dokázali. Ak Tour vo svojej kariére opäť nevyhrám, stále môžem byť veľmi spokojný s tým, čo som dokázal,“ dodal Vingegaard.

Roglič opísal Giro d’Italia ako „preteky, ktoré milujem, ale ešte som ich nevyhral“.

„Stále sa zotavujem po operácii, ale dúfam, že do mája budem v dobrej forme. V každom prípade, urobím všetko pre to, aby som to dosiahol.“

Vingegaard bude jediným lídrom Grand Tour Jumbo-Visma na Tour de France, ale vedenie tímu si je svojím rozhodnutím isté. Roglič sa na Giro d’Italia stretne s Remcom Evenepoelom, Geraintom Thomasom, Thibautom Pinotom a Joãom Almeidom.

 

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu