Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Alaphilippe prišiel o žltý dres, pretože si vzal fľašu 17 km pred cieľom

Pravidlá totiž hovoria, že 20 km pred cieľom je zákaz občerstvovania.
Martin Sarvaš
Alaphilippe prišiel o žltý dres, pretože si vzal fľašu 17 km pred cieľom

A.S.O./Alex Broadway

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) prišiel v piatej etape Tour o žltý dres lídra celkového poradia. Francúz dostal 20-sekundovú penalizáciu za nedovolené občerstvovanie bližšie ako 20 km pred cieľom.

Do čela celkového poradia sa dostal a v nasledujúcej etape si oblečie žltý dres Adam Yates (Mitchelton-Scott).

Alaphilippe mal pred Yatesom 4-sekundový náskok už od druhej etapy, kde si vybojoval svoje piate etapové víťazstvo na Tour, no po penalizácii sa posunul na 16. miesto so stratou 16 sekúnd.

Ako sa ukázali zábery, Julian Alaphilippe si vzal fľašku od niekoho z tímu, kto stál pri ceste 17,1 km pred cieľom piatej etapy.

„Zjavne som si dal občerstvenie v zakázanej zóne. Znamená to 20-sekundovú penalizáciu a žltý dres pre Yatesa. Ale neviem, čakáme na oficiálne potvrdenie. Ak je to tak, tak čo už narobíme. Je to rozhodnutie rozhodcov, takže s tým nespravím nič,“ povedal Alaphilippe v cieli.

Na otázku, či sa cíti, že spravil niečo zakázané odpovedal: „Vôbec nie, vôbec nie.“

Pravidlá UCI stanovujú, že zakázané občerstvovanie v záverečných 20 km etapy sú penalizované 20 sekundami a 200 švajčiarskými frankami.

Vaše komentáre

Aktuality

17:47 Sam Bennett vyhral v šprinte druhú etapu Štyri dni Dunkerque.

Na druhom mieste skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Sasha Weemaes. Po včerajšom etapovom víťazstve Valentina Paret-Peintrea na Giro d’Italia získal Bennett pre tím Decathlon AG2R La Mondiale už 16. výhru v sezóne 2024.

17:02 Jonathan Milan vyhral v hektickom šprinte ďalšiu etapu Giro d’Italia, záver poznačil hromadný pád.

Na druhom mieste skončil Tim Merlier a tretí finišoval Kaden Groves.

15:00 Cian Uijtdebroeks odstúpil z Giro d’Italia. Tímu Visma – Lease a Bike zostali už iba štyria jazdci.

Celkovo odstúpilo z Gira už 21 pretekárov, z ktorých sú až štyria jazdci z tímu Visma – Robert Gesink, Christophe Laporte, Olav Kooij a Cian Uijtdebroeks, ktorý bol lídrom klasifikácie do 25 rokov a v celkovom hodnotení bol piaty.

12:56 Agresívny vodič úmyselne zrazil cyklistu už po druhýkrát. Zostane opäť bez trestu?

„Tento psychopat, ktorý nemá problém zabiť človeka, si kľudne odišiel bez trestu z miesta nehody. Na aute a bez odobratia vodičského preukazu alebo pokuty. A ja sa potom pýtam, Polícia Slovenskej republiky, kde je spravodlivosť?,“ píše jeden z dvoch cyklistov, ktorého vodič zrazil.

11:10 Video: Pozrite sa do zákulisia tímu UAE Emirates na Giro d’Italia 2024.

Tri krátke zostrihy tímu UAE Emirates dokumentujú prvú polovicu Giro d’Italia 2024 a tri etapové triumfy Tadeja Pogačara.

Zavrieť reklamu