Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan sa oblečie sa do zeleného dresu, v tretej etape Tour de France skončil piaty (+video)

Záverečný šprint vyhral Austrálčan Caleb Ewan.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 3. etapy Tour de France 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=bA5z-lx5x5g

3. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 198 km
  • Prevýšenie: ~2700 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 37,1 km/h

Peter Sagan skončil piaty v tretej 198 km dlhej etape Tour de France 2020. Víťazom sa po záverečnom šprinte stal Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal), druhý skončil Ír Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) a tretí skončil Talian Giacomo Nizzolo (NTT).

Slovenský jazdec tímu Bora-Hansgrohe začal šprintovať priskoro a v závere už nestačil na tých najsilnejších šprintérov na svete.

Sagan vyhral šprint na šprintérskej prémii, za ktorý si pripísal 17 bodov a za piate miesto získal ďalších 16 bodov. Dokopy má tak už 79, vedie bodovaciu súťaž a oblečie sa do zeleného dresu.

Pred druhým Alexandrom Kristoffom (UAE Emirates) má Sagan tesný 2-bodový náskok, avšak Kristoff po 3. etape skonštatoval, že nemá ambície súťažiť o zelený dres a bude pracovať na dobrom umiestnení Tadeja Pogačara v celkovom poradí.

„Bolo to ako prvý deň. Začal som príliš skoro, fúkal protivietor a spomalil som. Špurt je o tom, občas musím viac riskovať. Som šťastný zo zeleného dresu. Musím sa poďakovať Danielovi Ossovi. Zostal so mnou celý deň a chránil ma pred vetrom. Toto bol tretí deň, nemám žiadne zranenia, takže je to dobré. Som šťastný, že mám zelený dres, je pekné ho nosiť a urobím všetko pre to, aby som ho udržal až do Paríža,“ cituje Sagana letour.fr.

Obdivuhodný výkon predviedol Jerome Cousin (Total Direct Energie), ktorý strávil v úniku dlhých 180 km.

Žltý dres pre lídra celkového poradia si udržal francúzsky cyklista Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step).

Nasledujúca štvrtá etapa (157 km) bude prvým vážnejším testom pre jazdcov na celkové poradie. Na posledných 93 km horskej etapy bude až pätica kategorizovaných stúpaní a končí sa dojazdom v stúpaní 1. kategórie s dĺžkou 7,1 km a priemerným sklonom 6,7%.

Rozdelenie dresov po 3. etape (letour.fr):

Šprint na prémii vyhral Peter Sagan:

Výsledky 3. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 3. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 3. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu