Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Koronavírus: Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov žiada o povolenie otvoriť bicyklové servisy

Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší.
Martin Sarvaš
Koronavírus: Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov žiada o povolenie otvoriť bicyklové servisy

Slovenská asociácia výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov požiadala vládu o povolenie prevádzkovania opravovní bicyklov/bicyklových servisov, ktoré boli, rovnako ako iné obchody či prevádzky, zatvorené vrámci opatrení proti šíreniu vírusu COVID-19.

Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší. V žiadosti tiež uvádza, že prevádzkovanie opravovní zabezpečuje minimálny kontakt s inými ľuďmi.

Celé znenie žiadosti Asociácie slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov:

Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov plne podporuje opatrenia, ktoré v predchádzajúcich dňoch prijala Vláda SR. Hlavným cieľom v najbližších týždňoch musí byť spomalenie šírenia Corona vírusu.

Občania SR sa budú v nasledujúcich týždňoch riadiť radami Vlády SR, krízového štábu, ministra zdravotníctva a namiesto autobusov a vlakov bude častejšie využívaným dopravným prostriedkom osobný automobil a bicykel.

Bicykel je jedným z druhov dopravného prostriedku a mnohí ho využívajú na cestu do práce. Niektorí to už robia, iní len vyťahujú svoje bicykle zo suterénu a chcú jazdiť do práce na bicykli, ale potrebujú servisný zásah k jeho sprevádzkovaniu.

Toto však nie je jediný dôvod, prečo je potrebné ponechať opravovne bicyklov/bicyklové servisy v prevádzke. Bicykel je najviac využívaným prostriedkom na dedinách a v menších mestách, pre niektorých jedinou formou dopravného prostriedku.

Dňa 16.3.2020 premiér SR informoval, že po rokovaní krízového štábu boli modifikované opatrenia dočasného uzatvorenia pre obchodné prevádzky a poskytovateľov služieb. Po novom môžu byť otvorené práčovne a čistiarne, takisto môžu fungovať autoservisy, pneuservisy, ale i odťahové služby.

Berúc do úvahy, že

  • bicykel je najviac dostupný dopravný prostriedok (pre niektorých jediný),
  • bicykel bude v najbližších týždňoch najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší,
  • bicykel je vzhľadom na nepriaznivú situáciu s vírusom COVID-19 uprednostňovaný pred využitím MHD,
  • prevádzkovanie opravovní zabezpečuje minimálny kontakt s inými ľuďmi,

Vás žiadame o povolenie prevádzkovania opravovní bicyklov/bicyklových servisov

Ďakujeme.

Vaše komentáre

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu