Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Zväz tiež vo vyhlásení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.
Martin Sarvaš
Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Ilustračná foto: Unsplash / Andreas Vas

Slovenskému majstrovi v zjazde Adamovi Rojčekovi sa vyhrážal lesník zastrelením: „Máš šťastie, že pod dorčinou som nemal svoju fujaru .30-06, to by si už nerozchodil.“

Slovenský poľovnícky zväz sa vo svojom vyjadrení Adamovi Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa plne dištancuje.

„Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať,“ píše sa vo vyjadrení SPZ.

Vo vyjadrení sa zväz Adamovi Rojčekovi ospravedlnil a tiež priznal, že správanie ich člena bolo neprimerané a odmieta zaň niesť zodpovednosť. Okrem toho zväz vo vyjadrení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.

„SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.“

Celé vyjadrenie Slovenského poľovníckeho zväzu:

Po prečítaní príspevku o incidente pána Rojčeka s pánom Slavkovským, ktorý bol zverejnený na Vašej webovej stránke sa Slovenský poľovnícky zväz plne dištancuje.

Slovenský poľovnícky zväz (ďalej len SPZ) má takmer 60 000 členov a je nemysliteľné, aby SPZ ako poľovnícka organizácia dohliadala na konanie, výroky a chovanie svojich členov pri výkone práva poľovníctva, ale aj na sociálnych sieťach.

Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať tak, ako to mal údajne urobiť zverejnením výhražných slov na Facebook-ovom profile p. Rojčeka.

Považujeme reakciu pána Slavkovského za neprimeranú, hoci jej následkom mohla byť aj jazda p. Rojčeka po nevyznačených cykloturistických chodníkoch, lesných cestách, zvážniciach na približovanie dreva a jeho konanie mohlo mať za následok devastáciu lesa, čím mohol porušiť zákon o lesoch, resp. aj zákon o ochrane prírody a krajiny.

Nemáme však žiadne informácie, čo sa stalo v lese, kto ako konal a čo kto porušil, ale od pána Slavkovského si vyžiadame stanovisko k danému incidentu. Pre SPZ však zatiaľ ostáva záhadou, prečo sa pán Rojček nevyjadril, čo bolo dôvodom vzniku konfliktu a pri akej príležitosti prišiel s pánom Slavkovským do kontaktu.

SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.  Veríme, že pokiaľ sa uvedený skutok preukáže, bude vinník potrestaný.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu