Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jasper Philipsen vyhral na Tour už druhý šprint za sebou, záver poznačili tri nepríjemné pády

Štvrtú etapu Tour de France 2023 vyhral v šprinte Philipsen pred Calebom Ewanom a Philom Bauhausom. Peter Sagan nebol v závere v dobrej pozícii a cieľom prešiel na 13. mieste.
Martin Sarvaš
Jasper Philipsen vyhral na Tour už druhý šprint za sebou, záver poznačili tri nepríjemné pády

Foto: A.S.O.

4. etapa Tour de France 2023

 

  • Dax → Nogaro
  • Profil: rovinatá
  • Dĺžka: 181,8 km
  • Prevýšenie: 1427 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 41,1 km/h

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) vyhral v šprinte štvrtú etapu Tour de France 2023 a po úspechu v tretej etape zaznamenal už druhú výhru za sebou, čím sa dostal do suverénneho vedenia bodovacej súťaže.

Na cieľovej čiare „vrhli“ svoje bicykle dopredu Philipsen a Caleb Ewan (Lotto Dstny), no austrálsky šprintér skončil na druhom mieste a tretí prešiel cieľom Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Peter Sagan nebol v úplnom závere v dobrej pozícii, do hromadného šprintu sa nezapojil a cieľom prešiel na 13. mieste.

Štvrtá etapa bola veľmi pokojná a dokonca až do polovice trasy bez úniku, pretože sa jazdci šetrili na prichádzajúce horské etapy. Neskôr sa podarilo dostať do úniku dvom jazdcom, ale Benoît Cosnefroy a Anthony Delaplace mali len malý náskok pred pelotónom.

Záver pretekov však poznačilo viacero nepríjemných pádov a na zemi skončil aj jeden z najväčších šprintérskych favoritov Fabio Jakobsen (Soudal – Quick Step).

„Záver bol veľmi tesný, takže som rád, že výsledky oznámili rýchlo. Bola to pomerne ľahká etapa a všetci sa chceli šetriť na zajtrajšie Pyreneje. V poslednom kilometri som počul, že sa za mnou udiali pády, takže dúfam, že sú všetci v poriadku,“ povedal v cieli Jasper Philipsen.

„Kvôli zákrutám na konci to bol hektický dojazd a stratil som aj tímových kolegov, ale na cieľovej rovinke som našiel Mathieu van der Poela, ktorý mi šprint skvele rozbehol. Dostával som kŕče a Caleb [Ewan] bol veľmi blízko.“

„Bol to pekný záver, ale myslel som si, že vďaka širokým cestám to bude omnoho bezpečnejšie, ale boli tam nepríjemné zákruty.“

„Už o tom začíname uvažovať,“ odpovedal Philipsen na otázku, či sa budú snažiť udržať zelený dres. „Sme ale ešte len v štvrtej etape, ešte toho máme veľa pred sebou, ale budeme sa snažiť ho udržať.“

Lídrom celkového hodnotenia je bezo zmeny Adam Yates (UAE Emirates), bodovaciu súťaž vedie Jasper Philipsen (150 b) a bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára má Neilson Powless (EF Education-EasyPost).

</p> <h3>Záverečný kilometer 4. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 4. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

11:18 Julian Alaphilippe vyjadril po výhre na Gire obrovskú vďaku kolegovi z úniku: Tento deň si budem pamätať navždy.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu Giro d’Italia po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť etapy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim.

Zavrieť reklamu