Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Peter Sagan nezvládol zákrutu a spadol pri jazde na žilinských trailoch OKӨ Trails

Bol to našťastie len nevinný pád, pri ktorom sa Petrovi Saganovi nič vážne nestalo.
Martin Sarvaš
 Video: Peter Sagan nezvládol zákrutu a spadol pri jazde na žilinských trailoch OKӨ Trails

Peter Sagan sa po jarných klasikách vrátil na Slovensko a bol si zajazdiť aj na horskom bicykli na žilinských trailoch OKӨ Trails, kde ho previedli jeho bývalý tímový kolega Michael Kolář a jeden z najlepších slovenských enduro pretekárov Martin Knapec.

Sagan je nielen trojnásobným majstrom sveta v cestnej cyklistike, ale aj juniorským majstrom sveta v cross-country a vyrastal práve na horskom bicykli.

Michael Kolář natočil pri jazde s Petrom Saganom aj pád, ktorý bol našťastie viac komický ako nebezpečný. Sagan neodhadol rýchlosť do pravotočivej zákruty a pri výjazde sa pošmykol a skončil na zemi.

„Sem tam to bolo rodeo, ale napriek tomu Peťo si to u nás poriadne užil bez väčších problémov zvládol aj naše najťažšie traily,“ napísali k videu s Petrom Saganom Žilina OKӨ Trails na instagrame.

Bohužiaľ, Peter Sagan nedokončil monumenty Okolo Flámska ani Paríž-Roubaix práve kvôli nepríjemným pádom. Našťastie neutrpel vážnejšie zranenia a mal by pokračovať v pretekoch na ceste.

Video pádu Petra Sagana:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ŽILINA OKӨ TRAILS (@zilina_okotrails)

Sagan končí na ceste a vracia sa na horský bicykel

Peter Sagan na začiatku roka oznámil oznámil, že rok 2023 bude jeho poslednou sezónou v profesionálnom WorldTour pelotóne a chystá sa ukončiť kariéru na cestnom bicykli.

Oznámil však aj svoje najbližšie ciele po ukončení kariéry – chce sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži v roku 2024 na horskom bicykli.

Peter Sagan tiež potvrdil, že bude pokračovať v drese tímu TotalEnergies, aj keď bude jazdiť na horskom bicykli.

Sagan sa naposledy zúčastnil pretekov na horských bicykloch XCO na Olympijských hrách v Riu 2016, ale povedal, že jeho rozhodnutie pretekať v Paríži je predovšetkým o pôžitku.

„Nejde o medailu alebo niečo podobné. Ide skôr o to, čo chcem robiť. Už nie je tlak na to, či vyhrám alebo prehrám. Je to niečo, čo som vždy chcel, ukončiť kariéru na horskom bicykli a budúci rok je olympijský. Ale chcel som to urobiť pre seba a nie pre nikoho iného,“ povedal Peter Sagan.

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu