Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jonas Vingegaard bude lídrom Jumbo-Visma na Tour de France 2023, Roglič pôjde na Giro d’Italia

"Teším sa, že sa môžem vrátiť na Tour a pokúsime sa ísť ešte po jednom víťazstve," povedal Vingegaard na tímovej prezentácii Jumbo-Visma.
Martin Sarvaš
Jonas Vingegaard bude lídrom Jumbo-Visma na Tour de France 2023, Roglič pôjde na Giro d’Italia

Tím Jumbo-Visma odhalil svoje ciele pre sezónu 2023 počas prezentácie tímu v Amsterdame.

Jonas Vingegaard sa bude snažiť obhájiť žltý dres na Tour de France, zatiaľ čo Primož Roglič sa Tour zameria na Giro d’Italia spolu s Wilcom Keldermanom, a tak nebude súčasťou projektu holandského tímu pre Tour de France v budúcej sezóne.

Wout van Aert a nová posila Dylan Van Baarle spoja svoje sily, aby sa zamerali na najväčšie jarné klasiky, pričom sa zrejme podelia o vedenie tímu. Obaja by však mali byť súčasťou súpisky Jumbo-Visma na Tour de France 2023 na podporu Vingegaarda.

Tím Jumbo-Visma v Amsterdame tiež predviedol svoje pretekárske farby pre rok 2023 a bicykle Cervelo vybavené radením SRAM. Tím prejde aj na topánky Nimbl a okuliare Oakley.

Medzi nových jazdcov v mužskom tíme pre rok 2023 patria Wilco Kelderman, ktorý bude jazdiť Giro d’Italia s Rogličom, britský talent Tom Gloag, Jan Tratnik, Attila Valter a Van Baarle.

V zostave 29 jazdcov 2023 sú aj naďalej Robert Gesink, Sepp Kuss, Robert Gesink, víťaz Giro d’Italia v horách Koen Bouwman, vychádzajúci šprintér Olav Kooij a klasikári Christophe Laporte a Tiesj Benoot.

Tímová prezentácia Jumbo-Visma pre sezónu 2023:

„Bol som rád, že mám po svojom boku Primoža a mojím prianím bolo vrátiť sa na Tour de France obhájiť svoj titul. Som šťastný, že môžem ísť opäť a pokúsime sa ísť ešte pre jeden,“ povedal Vingegaard počas prezentácie.

„Bude to iné v porovnaní s minulým rokom. Nejako je tu väčší tlak, ale trochu menší tlak, pretože sme to dokázali. Ak Tour vo svojej kariére opäť nevyhrám, stále môžem byť veľmi spokojný s tým, čo som dokázal,“ dodal Vingegaard.

Roglič opísal Giro d’Italia ako „preteky, ktoré milujem, ale ešte som ich nevyhral“.

„Stále sa zotavujem po operácii, ale dúfam, že do mája budem v dobrej forme. V každom prípade, urobím všetko pre to, aby som to dosiahol.“

Vingegaard bude jediným lídrom Grand Tour Jumbo-Visma na Tour de France, ale vedenie tímu si je svojím rozhodnutím isté. Roglič sa na Giro d’Italia stretne s Remcom Evenepoelom, Geraintom Thomasom, Thibautom Pinotom a Joãom Almeidom.

 

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu