Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Kde skončí Nairo Quintana? Kolumbijčan hovorí, že bude na pretekoch WorldTour

Kolumbijčana odmietli tímy Bahrain-Victorious, Astana-Qazaqstan aj AG2R-Citroën a Movistar má už naplnenú súpisku. Jedinú ponuku má momentálne od kolumbijského tímu Medellín EPM.
Martin Sarvaš
Kde skončí Nairo Quintana? Kolumbijčan hovorí, že bude na pretekoch WorldTour

Nairo Quintana má problém nájsť si tím pre sezónu 2023 pre dopingovú aféru z Tour de France, kde mal pozitívne testy na tramadol.

Quintana predčasne ukončil zmluvu s tímom Arkéa Samsic, kde bol od roku 2020 a ktorému pomohol dostať sa do kategórie WorldTour pre rok 2023.

Kolumbijčan skončil pôvodne v celkovom hodnotení Tour na šiestom mieste. UCI však v auguste informovala o „prítomnosti tramadolu a jeho dvoch hlavných metabolitov“ u Quintanu v 7. a 11. etape pretekov na La Planche des Belles Filles a Col de Granon.

Porušenie zákazu užívania tramadolu je priestupkom podľa lekárskych pravidiel UCI a nepredstavuje porušenie antidopingových pravidiel. Preto Quintana nedostal zákaz činnosti a môže naďalej pretekať. Medzinárodná cyklistická federácia zakázala tramadol v roku 2019.

UCI už však roky lobuje u Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), aby zakázala tramadol, ale zatiaľ nebol zaradený na zoznam zakázaných látok.

Prečítajte si tiež

Quintana: Budem na WorldTour

„Budem na WorldTour. Budem tvrdo pokračovať v pretekaní, napredujem. Cieľom je zostať motivovaný vyhrávať preteky a reprezentovať svoju krajinu,“ cituje Quintanu portál Cyclingtips.

„To je to, čo mám na mysli. Budem pokračovať a budúci rok tam budem na veľkých pretekoch. Budúci rok určite uvidíte Naira Quintanu na obrazovke súťažiť v jednom z vašich obľúbených pretekov,“ povedal Quintana.

Kolumbijčan naznačil, že by mohol už mať na stole ponuku zmluvy, ale nepovedal o aký tím ide:

Nejasné teda. Pokračoval v rozprávaní o ‚možnostiach‘ a po špičkách obchádzal návrh, že dohoda už je na stole: „Je to politika na ich strane. Keby to bolo na mne, povedal by som to teraz, ale je to politika.“

Quintana pripúšťa aj Movistar, ktorý však nemá miesto

Pýtali sa ho tiež, či sa neplánuje vrátiť do Movistaru, kde strávil osem sezón od roku 2012, ale španielsky tím má už kompletnú súpisku 30 jazdcov pre budúci rok.

Napriek tomu Quintana povedal, že „by to mohla byť jedna z možností. Pravdou je, že mám s nimi dobrý vzťah. Mali sme osem rokov veľkého úspechu a prečo nie? Pokračujeme však v hľadaní možností.“

Naira Quintanu médiá spájali už s viacerými tímami, no vždy prišla negatívna odozva a spoluprácu s ním odmietli Bahrain-Victorious, Astana-Qazaqstan aj AG2R-Citroën.

Prečítajte si tiež

Zmluvu mu ponúkol kolumbijský Medellín EPM

Jedinú oficiálnu ponuku dostal od domáceho kolumbijského tímu Medellín EPM.

„Nairo je náš veľký predstaviteľ kolumbijskej cyklistiky vo svete. Z tohto dôvodu vám z Team Medellín EPM ponúkame pokračovať vo vašej športovej kariére s nami so širokým národným a medzinárodným kalendárom. Aké hrdé by bolo pre Medellín, keby ste nás zastupovali,“ píše tím Medellín EPM.

Kolumbijčan aj po rozhodnutí Arbitrážneho súdu stále popiera užívanie tramadolu: „Hoci to mnohí videli v zlom svetle, vždy som sa snažil dokázať svoju nevinu.“

„Výsledok nebol taký, ako som dúfal, ale bránil som sa a som pokojný s vedomím, že som neurobil nič zlé. Preto chcem pokračovať a bojovať,“ cituje Quintanu portál Cyclingweekly.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu