Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar nebude mať na Majstrovstvách sveta podporu Rogliča ani Mohoriča

Primož Roglič sa zotavuje po páde na Vuelte a Matej Mohorič sa trápil už na Tour de France a po prekonaní Covid-19 má stále slabý výkon. Okrem toho sa Roglič nedávno dostal do konfliktu s Mohoričom kvôli jeho pádu na Vuelte.
Martin Sarvaš

V slovinskej reprezentácii na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Austrálii bude chýbať dvojica Primož Roglič a Matej Mohorič.

Jeden z najväčších favoritov na zisk dúhového dresu Tadej Pogačar tak nebude mať podporu dvojici krajanov, ktorí mu mohli byť veľkou oporou.

Primož Roglič neodštartuje v Austrálii, pretože sa stále zotavuje zo zranení, ktoré utrpel pri páde na pretekoch Vuelta a España. Roglič z Vuelty odstúpil a jeho program na zvyšok sezóny je zatiaľ neznámy.

Jeho nedávny príspevok na Instagrame, v ktorom leží, oddychuje a číta knihu o skialpinistovi Kilianovi Jornetovi však napovedá, že zvyšok sezóny bude oddychovať.

Matej Mohorič mal síce skvelý úvod sezóny a dosiahol najväčší úspech v kariére, keď vyhral monument Miláno-San Remo spôsobom, ktorý sa zapísal do dejín – vďaka teleskopickej sedlovke a šialenému zjazdu z Poggia. 27-ročný Slovinec sa však po zvyšok sezóny skôr trápil.

Mohorič pred pár dňami naznačil, že za jeho nevýraznými výkonmi na Tour de France by mohla byť choroba, pričom odhalil, že nedávno prekonal vírus Covid-19 a možno sa nakazil aj vírusom Epstein Barr.

Konflikt medzi Rogličom a Mohoričom

Ich účasť na majstrovstvách v Austrálii to asi veľmi neovplyvnilo, ale asi to ani ničomu nepomohlo – Roglič a Mohorič sa dostali nedávno do konfliktu.

Primož Roglič totiž obvinil z pádu na Vuelte jednoznačne Freda Wrighta – spolujazdca Mohoriča z tímu Bahrain-Victorious.

„Spôsob, akým k tomuto pádu došlo, je neprijateľný. Nie každý to videl správne. Nehodu nespôsobila zlá cesta alebo nedostatok bezpečnosti, ale správanie jazdca. Nemám oči na chrbte. Inak by som sa uhol na kraj. Wright prišiel zozadu a vytrhol mi riadidlá z rúk skôr, ako som si to uvedomil,“ opísal Roglič.

Mohorič však chcel obhájiť Freda Wrighta a vyjadril sa, že „všetci vieme, že Primož často padá.“

„Videl som tri alebo štyri rôzne videá. Nie je čo povedať, je veľmi, veľmi jasné, že Primož vybočil zo svojej línie. Nekontroloval si cez rameno, či tam niekto nie je, a bol jasne na bielej čiare,“ povedal Mohorič.

„Nie je vhodné a nie je to fér urobiť takéto vyhlásenie voči Fredovi, ktorého osobne veľmi dobre poznám,“ dodal Mohorič.

 

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu