Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Primož Roglič odstúpil z Vuelty po nepríjemnom páde v závere 16. etapy

Roglič bol najväčším súperom lídra celkového hodnotenia Remca Evenpoela.
Martin Sarvaš
Primož Roglič odstúpil z Vuelty po nepríjemnom páde v závere 16. etapy

Primož Roglič odstúpil z pretekov Vuelta a España po tvrdom páde v záverečných metroch 16. etapy v Tomares. Jeho tím Jumbo-Visma v stredu ráno potvrdil, že sa nepostaví na štart 17. etapy.

„Bohužiaľ, Roglič nebude na štarte 17. etapy v dôsledku včerajšieho nešťastia. Čoskoro sa uzdrav, šampión! Ďakujeme za všetky krásne chvíle na tejto Vuelte. Mal si ambiciózne plány na posledné dni, ale bohužiaľ to tak nie je,“ píše tím na Twitteri.

Roglič bol v celkovom hodnotení druhý, 1:26 min za Remcom Evenepoelom (QuickStep-AlphaVinyl) po jeho útoku vo finále 16. etapy a snažil sa získať štvrtý titul zo španielskej Grand Tour za sebou.

Záverečný kilometer 16. etapy Vuelta a España, v ktorom spadol Primož Roglič:

Rovnako ako zvyšok pelotónu, aj Roglič sa snažil obmedziť svoje straty s Evenepoelom v úvodnej polovici Vuelty, no cez víkend sa začal snažiť o stiahnutie jeho náskoku, keď na vrchole La Pandera získal 52 sekúnd a v Sierra Nevade ďalších 15 sekúnd.

Zdalo sa, že dynamika bola opäť v prospech Rogliča, keď sa Vuelta rozbehla v poslednom týždni a Roglič zaútočil z pelotónu na 2,6 km pred cieľom, aby sa dostal do mierne stúpajúceho finále v Tomares.

Evenepoel, ktorý dostal defekt, nedokázal nasledovať Rogliča, ktorý vytiahol do cieľa päťčlennú skupinu, no Slovincov deň sa skončil nepriaznivo, keď spadol v cieľovej rovinke, zatiaľ čo Mads Pedersen šprintoval k víťazstvu v etape.

Zakrvavený Roglič sa postavil zo zeme a prešiel cez čiaru, kde sa podrobil ošetreniu lekárov. Počiatočná lekárska správa z Vuelty uvádzala pomliaždeniny a povrchové rany v oblasti pravého lakťa, bedra, kolena a rebier Rogliča, no zdalo sa, že je značne dobitý.

Pri absencii Rogliča je Enric Mas (Movistar) teraz so stratou 2:01 min najbližším vyzývateľom Evenepoela, zatiaľ čo 19-ročný Juan Ayuso (UAE Team Emirates) sa so stratou 4:49 min posunie na predbežné pódium.

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu