Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Po odstúpení Rogliča bude v posledných etapách Vuelty najzaujímavejší boj o tretie miesto

Po páde a odstúpení Primoža Rogliča odpadol lídrovi Vuelty Remcovi Evenepoelovi najväčší a asi aj jediný súper v celkovom hodnotení.
Martin Sarvaš
Po odstúpení Rogliča bude v posledných etapách Vuelty najzaujímavejší boj o tretie miesto

Suverénnym lídrom pretekov Vuelta a España 2022 je už od šiestej etapy 22-ročný talent z Belgicka Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl).

Jeho najväčším a asi aj jediným súperom bol Primož Roglič (Jumbo-Visma), ktorý sa snažil o zisk štvrtého titulu z Vuelty za sebou. Robil pre to všetko, čo bolo v jeho silách, no bohužiaľ na to doplatil v závere 16. etapy. Snažil sa opäť znížiť náskok Evenepoela v celkovom hodnotení, zaútočil v záverečnom stúpaní a podarilo sa mu roztrhať pelotón.

Vyčerpaný Roglič sa chcel pravdepodobne zapojiť aj do šprintu pätice, ktorú dotiahol na cieľovú rovinu, no dostal sa do kontaktu s Fredom Wrightom (Bahrain – Victorious) a nepríjemne spadol. Pre počerné zranenia – pomliaždeniny a tržné rany, ktoré pri páde utrpel, z Vuelty odstúpil pred štartom 17. etapy.

Pozrite si tiež

Najbližším súperom Evenepoela sa tak stal Enric Mas (Movistar), ktorý stráca 2:01 minúty a po odstúpení Rogliča sa možno pokúsi ohroziť mladého Belgičana, no ak si Evenepoel udrží konštantne dobré výkony, ktoré doposiaľ ukazoval, nie je pravdepodobné, že by o červený dres prišiel.

Zaujímavejší tak bude súboj o tretie miesto, o ktoré môžu bojovať podľa priebežného hodnotenia traja jazdci – Juan Ayuso (UAE Emirates) so stratou 4:49 min na lídra, Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers) so stratou 5:16 min a Miguel Ángel López so stratou 5:24 min.

O sekundy bude možné bojovať ešte v dvoch horských (18., 20.) etapách a kopcovitej 19. etape.

Aktuality

09:25 Detaily 3. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá rovinatá etapa má 165 km, prevýšenie len 831 m a očakávame dojazd v hromadnom šprinte. Najväčší favoriti sú Tim Merlier a Olav Kooij.

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu