Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jan Ullrich draží svoje unikátne Pinarello z Tour de France 1998, peniaze venuje na pomoc ukrajinským deťom

Aktuálna najvyššia ponuka v dražbe Ullrichovho Pinarella je niečo cez 25-tisíc eur.
Martin Sarvaš
Jan Ullrich draží svoje unikátne Pinarello z Tour de France 1998, peniaze venuje na pomoc ukrajinským deťom

Pinarello Jana Ullricha z Tour de France 1998

Nemecká cyklistická legenda a víťaz Tour de France Jan Ullrich sa rozhodol vydražiť jeho unikátne žlté Pinarello – bicykel z Tour de France z roku 1998.

Peniaze z dražby venuje organizácii Srdce pre deti, ktorá vybavuje transporty pomoci a podporuje choré deti a siroty na Ukrajine, ktoré trpia po invázii Ruska.

Žlté hliníkové Pinarello má karbónové sedlové vzpery a radenie a kolesá Campagnolo. Na žltom predstavci je podpis Jana Ullricha.

Aukcia na stránke United Charity trvá do 16. apríla a aktuálna najvyššia ponuka v dražbe Ullrichovho Pinarella je niečo cez 25-tisíc eur.

Prekvapivým víťazstvom na Tour de France v roku 1997 sa stal Jan Ullrich jedným z najslávnejších nemeckých športovcov všetkých čias. Dodnes je jediným nemeckým cyklistom, ktorý kedy vyhral prestížne preteky vo Francúzsku.

Do dražby sa môžete zapojiť na webe Unitedcharity.

Športovci i spoločnosti sa snažia pomáhať ľuďom na Ukrajine rôznymi spôsobmi. Lachan Morton prešiel na bicykli z Mníchova na ukrajinskú hranicu a vyzbieral 200-tisíc dolárov na podporu ukrajinských utečencov.

Výrobcovia bicyklov a bicyklových komponentov Specialized, Trek, SRAM, Pirelli a ďalší skončili na ruskom trhu v reakcii a inváziu Ruska na Ukrajine.

Okrem výrobcov bicyklov nedávno vypla svoje služby v Rusku a Bielorusku aj športová aplikácia Strava. Ukrajincom poskytuje humanitárnu pomoc, vo verejnej zbierke pre Červený kríž už vyzbierali viac ako 126-tisíc dolárov a môžete sa tiež zapojiť do výzvy Ukraine Relief Challenge.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu