Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Strava vypla svoje služby v Rusku a Bielorusku: Vyjadrujeme úprimnú nádej na návrat k mierovej a suverénnej Ukrajine

Okrem toho, že si v Rusku už nedajú BigMac, nekúpia iPhone či stoličku z Ikey a ani nezapnú Netflix, teraz si ani nenahrajú jazdu na bicykli na Stravu.
Martin Sarvaš
Strava vypla svoje služby v Rusku a Bielorusku: Vyjadrujeme úprimnú nádej na návrat k mierovej a suverénnej Ukrajine

Jedna zo svetovo najobľúbenejších športových aplikácií Strava vypla svoje služby v Rusku a Bielorusku. Dôvodom je stále pretrvávajúca invázia Ruska na Ukrajine.

„Stojíme pri stovkách ďalších korporácií a organizácií, ktoré si uvedomujú, že dočasné pozastavenie našich služieb v Rusku a Bielorusku môže byť v súhrne zmysluplnou súčasťou ohýbania priebehu vojny späť k mieru, aj keď je individuálne bezvýznamné,“ napísal v otvorenom liste šéf a spoluzakladateľ Stravy Michael Horvatha.

Sankcie proti Rusku zavádzajú organizácie a spoločnosti po celom svete, vrátane športových. Medzinárodná cyklistická federácia (UCI) s okamžitou platnosťou zakázala štartovať na UCI pretekoch všetkým ruským a bieloruským tímom.

Prečítajte si tiež

Holandská cyklistická federácia (KNWU) je ešte prísnejšia a okrem nariadenia UCI zakázala všetkým jazdcom z Ruska a Bieloruska súťažiť na pretekoch v ich krajine.

Vypnutie služieb Stravy je len jedným z viacerých krokov, ktorým spoločnosť pomáha Ukrajine. Ukrajincom poskytuje humanitárnu pomoc, vo verejnej zbierke pre Červený kríž už vyzbierali viac ako 126-tisíc dolárov a môžete sa tiež zapojiť do výzvy Ukraine Relief Challenge.

Otvorený list šéfa a spoluzakladateľa Stravy, Michaela Horvatha:

Strava bola vždy platformou, ktorá spája športovcov prostredníctvom sily komunity. Práve touto komunitou otriasa tragická a nezmyselná vojna a je dôležité, aby sme ukázali našu podporu a boli solidárni s ľuďmi na Ukrajine.

Podľa OSN viac ako 2 milióny ľudí utieklo zo svojich domovov na Ukrajine kvôli invázii Ruska pod vedením Vladimíra Putina, čím sa táto vojna zmenila na humanitárnu krízu.

Po zvážení niekoľkých možností podniká Strava nasledujúce kroky, aby pomohla poskytnúť pomoc a podporu bojujúcej krajine a ľudu Ukrajiny:

Humanitárna pomoc

Poskytujeme dary humanitárnym organizáciám, ktoré sú zamerané na spravodlivú podporu tých, ktorých vojna zasiahla a vysídlených, vrátane Medzinárodného výboru Červeného kríža.

Pozastavenie služieb Strava v Rusku a Bielorusku

Stojíme pri stovkách ďalších korporácií a organizácií, ktoré si uvedomujú, že dočasné pozastavenie našich služieb v Rusku a Bielorusku môže byť v súhrne zmysluplnou súčasťou ohýbania priebehu vojny späť k mieru, aj keď je individuálne bezvýznamné.

Výzva na pomoc Ukrajine

Spustili sme výzvu Ukraine Relief Challenge, v ktorej žiadame našu komunitu športovcov, aby zaznamenali 5 km v akejkoľvek aktivite, aby získali odznak, potom ho zdieľali s priateľmi a povzbudili ich, aby sa prihlásili a zapojili sa. V rámci tejto výzvy vás povzbudzujeme darovať a podporovať úsilie Červeného kríža.

Mapa aktivít „Podpora Ukrajiny“

Pridali sme nový typ mapy Podporte Ukrajinu pre všetky aktivity GPS a vyzývame všetkých športovcov, aby ju používali a prejavili svoju solidaritu s Ukrajinou.

Aj keď sa mierumilovné národy na celom svete zjednocujú okolo zodpovednosti pomôcť Ukrajine, vidíme, ako deštruktívne sily rasizmu pôsobia na ľudí, s ktorými pohraniční agenti Ukrajiny a susedných krajín pri hľadaní útočiska na hraniciach zaobchádzajú zlomyseľne. Podporujeme práva všetkých utečencov bez ohľadu na pôvod, rasu a pôvodnú vlasť žiť bezpečný život bez strachu a prenasledovania.

Uvedomujeme si, že pozastavenie služieb v Rusku a Bielorusku zmení náš vzťah s mnohými členmi našej komunity v postihnutých regiónoch, ktorí nepodporujú Putinov totalitný režim vládnuci v Rusku.

Okrem toho uznávame, že naša podpora Ukrajine môže byť pre niektorých náročná vzhľadom na správy o diskriminačných praktikách voči ľuďom inej farby pleti na hraničných priechodoch, ale cítime, že náš postup si vyžaduje urobiť všetko, čo je v našich silách.

Pripájame sa k medzinárodnému spoločenstvu a vyjadrujeme úprimnú nádej na návrat k mierovej a suverénnej Ukrajine.

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu