Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Martin Svrček radí mladým cyklistom odísť čo najskôr do zahraničia: Práve to bolo pre mňa kľúčové

"Čo najskôr sa treba snažiť ísť do zahraničia. Kľudne ako kadet alebo junior. Podľa mňa bolo pri mne kľúčové práve toto," hovorí iba 18-ročný Martin Svrček, ktorý bude jediným slovenským zástupcom vo WorldTour v roku 2022.
Martin Sarvaš

Mladý slovenský cyklista Martin Svrček podpísal v roku 2021 zmluvu na dva a pol roka s najúspešnejším cyklistickým tímom súčasnosti Quick-Step Alpha Vinyl.

Iba 18-ročný talent má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu a v roku 2022 bude jediným slovenským zástupcom v najvyššej cyklistickej lige WorldTour, keďže bratia Saganovci sú v tíme TotalEnergies, ktorý patrí do kategórie ProTeam.

V sezóne 2021 sa Svrčkovi mimoriadne darilo a zaznamenal 15 víťazstiev, skončil šiesty na juniorskom Paríž-Roubaix, štvrtý na Majstrovstvách sveta vo Flámsku a ôsmy na Majstrovstvách Európy v Trente.

Prečítajte si tiež

„Som veľmi šťastný, pretože Deceuninck – Quick-Step je najlepší tím na svete. Nečakal som niečo takéto, takže je to úžasné. Mojim snom bolo dostať sa do World Tour, ale ani som si nedokázal predstaviť, že by som podpísal zmluvu s týmto tímom,“ priznal Martin Svrček.

„Páči sa mi všetko v tomto tíme – atmosféru, víťazného ducha, históriu i dres, ktorý vždy vyčnieva z pelotónu.“

V rozhovore pre Cycling-Info.sk rozpráva o uplynulej sezóne, cieľoch v roku 2022 a v závere rozhovoru skonštatoval, že pre jeho súčasné úspechy bol kľúčový odchod do zahraničia.

„Myslím si, že do kadetov to netreba hrotiť, aby tá cyklistika bavila a od juniorov treba na sebe čo najviac pracovať. Nehovorím, že v kadetoch to netreba, ale treba sa tou cyklistikou baviť.“

„Čo najskôr sa treba snažiť ísť do zahraničia. Kľudne ako kadet alebo junior. Podľa mňa bolo pri mne kľúčové práve toto,“ dodal Martin Svrček.

Vypočujte si celý rozhovor s Martinom Svrčkom:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu