Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Greg Van Avermaet viní očkovanie zo slabých výkonov: Som za očkovanie, nie som nejaký Djokovič

Belgický cyklista viní práve očkovanie proti Covid-19 z jeho slabých výkonov v druhej polovici 2021.. Napriek tomu sa vyjadril, že je za to, aby sa ľudia očkovali.
Martin Sarvaš
Greg Van Avermaet viní očkovanie zo slabých výkonov: Som za očkovanie, nie som nejaký Djokovič

Belgický cyklista Greg Van Avermaet si myslí, že očkovanie proti ochoreniu Covid-19 spôsobilo jeho slabé výkony v druhej polovici sezóny 2021.

„Najmä v druhej polovici sezóny veci nešli tak, ako som chcel. Dávam to za vinu očkovaniu,“ povedal Van Avermaet pre média na nedávnom sústredení v Španielsku.

„Odvtedy už nepretekám na takej úrovni. Očkovanie si naozaj musíte načasovať a ja som to urobil tesne pred Dauphiné, po náročnom tréningu a tesne pred ťažkými pretekmi. To nebol dobrý nápad. Odvtedy som nedosiahol potrebnú úroveň výkonu.“

„Bežne mám dostatočne dobrý výkon na umiestnenie v prvej desiatke alebo účasť vo finále a vlani som to mal ťažké dokonca aj v grupette na Tour de France. Chcel som skončiť, ale tím chcel, aby som pokračoval, vrátane nášho hlavného jazdca Bena O’Connora, takže som pokračoval. Ale so svojim telom musíte potom žiť aj ďalej.“

Jazdec tímu AG2R-Citroën dôraznil, že jeho krvné hodnoty po sezóne neboli na rovnakej úrovni, ako ukázali jesenné testy. Nie je však k dispozícii žiadny definitívny dôkaz, ktorý by dokázal, že dôvodom tejto nižšej hodnoty je vakcína.

Greg Van Avermaet chce počkať s posilňovacou dávkou očkovania až po jarných klasikách, pretože v novembri prekonal ochorenie Covid-19 a v máji minulého roka dostal dve dávky očkovania.

Prečítajte si tiež

„Keby som nebol chorý, už by som si dal posilnovaciu dávku. Určite som za očkovanie, nechcel by som, aby si niekto myslel, že som nejaký Djokovič,“ povedal na adresu profesionálneho tenistu Novaka Djokoviča, ktorého deportovali z Austrálie a nedovolili mu štart na Australian Open, pretože nie je zaočkovaný.

Anonymný prieskum, ktorý uskutočnila Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pred seminárom UCI WorldTour v decembri minulého roka naznačuje, že až 75 percent tímov malo viac ako 80 percent zaočkovaných jazdcov a personálu.

Medzi tímami však existovala vysoká variabilita, ktorá sa pohybovala od 40 percent do 100 percent.

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu