Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kúpte si víťazné bicykle Primoža Rogliča či Wouta van Aerta. Jumbo-Visma draží bicykle Bianchi

Tím Jumbo-Visma jazdí od nového roka na bicykloch Cervélo. Škoda, že aspoň časť z vydražených peňazí nevenujú na charitatívne účely.
Martin Sarvaš
Kúpte si víťazné bicykle Primoža Rogliča či Wouta van Aerta. Jumbo-Visma draží bicykle Bianchi

Primož Roglič oslavuje víťazstvo Vuelty 2020. Foto: A.S.O / Luis Angel Gomez / Photogomezsport

Tím Jumbo-Visma bol v sezóne 2020 jednoznačne najúspešnejším tímom v profesionálnom pelotóne a vystriedali donedávna dominantný Ineos.

Primož Roglič vyhral Vueltu a víťazstvo Tour de France mu ušlo v poslednej etape. Na Vuelte vyhral štyri etapy, na Tour vyhral jednu etapu a v žltom drese bol oblečený od 9. do 19. etapy. Okrem toho vyhral aj klasiku Liège–Bastogne–Liège.

Wout van Aert má za sebou najúspešnejšiu sezónu. V priebehu jedného týždňa vyhral Miláno – San Remo, Strade Bianche a pomedzi to ešte skončil tretí na klasike Miláno – Turín. Na Tour de France vyhral dve etapy a dvakrát bol tretí.

Na Majstrovstvách sveta v talianskej Imole opäť predviedol neuveriteľnú univerzálnosť, keď dokázal získať striebro v časovke a o dva dni získal striebro aj na pretekoch s hromadným štartom. Druhý skončil aj na monumente Okolo Flámska, kde ho prešpurtoval Mathieu van der Poel.

Tím Jumbo-Visma sa však lúči s bicyklami Bianchi a od nového roka majú nového sponzora – Cervélo.

Manažér tímu Richard Plugge sa rozhodol, že bicykle dajú ešte pred koncom roka 2020 do dražby.

Medzi bicyklami, ktoré dražia je aj víťazný bicykel Wouta van Aerta z Miláno – San Remo (Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste) či víťazný bicykel Primoža Rogliča z Vuelty (Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste).

Dražia aj bicykle Toma Dumoulina, Seppa Kussa, Dylana Groenewegena, Roberta Gesinka či Mike-a Teunissena. Pozrite si zoznam všetkých bicyklov v dražbe.

Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste Wouta van Aerta.

Najdrahšie sa momentálne predáva Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste Wouta van Aerta za 9000 eur. Rogličov víťazný bicykel z Vuelty je momentálne na hodnote 7000 eur. Ak by ste sa chceli zapojiť do dražby, musíte pridať minimálne 500 eur k momentálnej cene.

Dražba prebieha až do 27. decembra, takže ceny všetkých bicyklov pravdepodobne ešte o dosť stúpnu.

Cyklistické tímy sa bežne zbavujú bicyklov po sezóne, avšak nie takto verejne. A je trochu škoda, že aspoň časť peňazí, ktoré získajú v dražbe, nejde na akékoľvek charitatívne účely.

Tím Jumbo-Visma píše:

Od roku 2014 sme spolu absolvovali toľko krásnych kilometrov na našom Bianchi’s. Zdieľame dlhú históriu. Od aerodynamických tunelov a výcvikových táborov až po jarné klasiky a veľké prehliadky. Vývoj bicyklov, predstavenie nových tvárí. Medzitým boli výsledky stále lepšie a lepšie. Každý rok sme sa zlepšovali.

Spoločne sa nám podarilo stať sa jedným z najlepších cyklistických tímov na UCI World Tour. Teraz nastal čas, aby sme sa rozišli.

Ale sme radi, že naše najšpeciálnejšie bicykle budú pokračovať v jazde. V aukcii budú k dispozícii od 18. decembra do 27. decembra. Skutočnosť, že si nájdu nového vášnivého majiteľa, nám dodáva hrejivý pocit. Tieto bicykle budú môcť vďaka svojim novým majiteľom písať nové príbehy.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

14.04.2024 Video: Marianne Vos vyhrala Amstel Gold Race, potom čo Lorena Wiebes oslavovala víťazstvo predčasne.

O tom, že oslavovať víťazstvo sa má až po prejdení cieľovej čiary sa tentokrát presvedčila Lorena Wiebes, ktorá zdvihla ruky z riadidiel priskoro.

Zavrieť reklamu