Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel tesne prešprintoval Wouta van Aerta a vyhral monument Okolo Flámska (+video)

25-ročný Holanďan dokonale načasoval šprint a vyhral iba o pár centimetrov. Julian Alaphilippe preteky nedokončil pre nepríjemný pád po strete s motorkou.
Martin Sarvaš

An exciting race and an even better finish! Way to ride Mathieu Van der Poel! 🇳🇱🥇 #RVV20

Uverejnil používateľ Ronde van Vlaanderen Nedeľa 18. októbra 2020

Holandský 25-ročný talent Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vyhral cyklistický monument Okolo Flámska, keď v záverečnom šprinte dokázal tesne poraziť Belgičana Wouta van Aerta (Jumbo-Visma).

O tom, kto bude bojovať o titul sa rozhodlo už 45 km pred cieľom, keď nastúpil čerstvý majster sveta Julian Alaphilippe a k jeho útoku sa pridali Van Aert i Van der Poel. Trojica vzájomne spolupracovala a vytvorila si viac ako minútový náskok pred hlavnou vedúcou skupinou.

Zásadný moment sa odohral 35 km pred cieľom, keď nepríjemne spadol a zranil sa Julian Alaphilippe. Skupinu v tom čase viedol Van Aert a Alaphilippe išiel ako tretí. Van Aert tesne obišiel rozhodcovskú motorku, Mathieu van der Poel ešte v poslednom momente stihol zareagovať, ale francúzsky cyklista vrazil ramenom do motorky, preletel cez bicykel tvrdo dopadol na zem.

Alaphilippe pri páde utrpel zlomeniny dvoch kostí v dlani.

Do cieľa pokračovala osamotená dvojica, ktorá si udržala až do cieľa dostatočný náskok. V záverečnom kilometri viedol Van der Poel a neustále sa obzeral na Van Aerta, ktorý ako prvý rozbehol šprint, avšak Mathieu van der Poel dokázal ihneď skvele zareagovať a na cieľovej páske prešlo jeho koleso o pár centimetrov skôr, ako koleso Wouta van Aerta.

Van der Poel zopakoval úspech svojho otca Adriho, ktorý preteky vyhral v roku 1986. „Nemám slov. Za normálnych okolností vždy cítim, že som špurt vyhral, no tentokrát som bol na hranici síl a nebol som si istý. Skupina prenasledovateľov sa v závere približovala, no ja som vedel, že si musím strážiť Woutovo koleso.“

„Vedel som, že čím neskôr začnem šprintovať, tým väčšiu výhodu budem mať. Veľmi pre mňa toto víťazstvo znamená. S číslom 51 tu vyhral aj môj otec, to je niečo špeciálne,“ povedal v cieli Van der Poel.

Okolo Flámska 2020 (243,3 km)

1. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
2. Wout van Aert (Bel) Jumbo-Visma
3. Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates
4. Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
5. Yves Lampaert (Bel) Elegant – Quick-Step
6. Dimitri Claeys (Bel) Cofidis
7. Oliver Naesen (Bel) Ag2r La Mondiale
8. Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers
9. John Degenkolb (Ger) Lotto-Soudal
10. Tiesj Benoot (Bel) Sunweb

Vaše komentáre

Aktuality

11:22 Mathieu Van Der Poel podpísal bezprecedentnú 10-ročnú zmluvu s Canyonom.

Majster sveta v cestnej cyklistike aj cyklokrose tiež predĺžil zmluvu s jeho tímom Alpecin – Deceuninck do roku 2028. Pre Canyon bude Mathieu van der Poel niečo podobné, ako Peter Sagan pre Specialized.

11:11 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Nina Schurtera Scott Spark RC na Cape Epic 2024.

Scott zverejnil detaily o Sparku Nina Schurter, s ktorým absolvuje tohtoročnú edíciu pretekov Cape Epic v Južnej Afrike. Okrem tematického dizajnu má tento bike množstvo zaujímavých detailov.

10:59 Nick Schultz porazil odvážnym útokom aj Pogačara a vyhral úvodnú etapu Okolo Katalánska.

Austrálčan zaútočil 1 km pred cieľom, a aj keď Tadej Pogačar zozadu prichádzal v šprinte vo vysokej rýchlosti, Schultz prešiel cieľom ako prvý a pripísal si svoje prvé víťazstvo na pretekoch WorldTour.

10:12 Video: Bernard Kerr zlomil počas zjazdu na Crankworxe rám, čo bolo príčinou?

Prototyp zjazdového bicykla Pivot, na ktorom pretekal Kerr počas Crankworxu na Novom Zélande nevydržal silu po nedoletenom skoku a zlomil sa na dve časti. Hrôzostrašný pád nakoniec skončil bez vážnejších zranení jazdca a na to čo sa stalo reaguje majiteľ spoločnosti Chris Cocalis.

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Zavrieť reklamu