Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van Aert vyhral Miláno – San Remo a potvrdil skvelú formu, Sagan skončil štvrtý (+video)

Peter Sagan sa spoliehal na záverečný šprint, ale Julian Alaphilippe a Wout van Aert si podržali náskok.
Martin Sarvaš

https://www.facebook.com/misanremo/videos/357987048520902/

Wout van Aert (Jumbo-Visma) vyhral najdlhšie preteky tohto roka Miláno – San Remo a potvrdil tak svoju skvelú formu.

Belgický cyklista pred týždňom vyhral taliansku klasiku Strade Bianche, o pár dní skončil tretí na Miláno – Turín a teraz si pripísal triumf na 300-kilometrovom monumente. Od Wout van Aerta môžeme túto sezónu očakávať ešte veľké veci.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil štvrtý, pretože sa spoliehal na to, že sa bude rozhodovať v záverečnom špurte, v ktorom ho predbehol iba Michael Matthews (Team Sunweb).

Na druhom mieste skončil Fracúz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), ktorý sa rozbehol a oddelil od hlavnej skupiny v záverečnom stúpaní na Poggio. Jediný, kto dokázal zareagovať bol Wout van Aert, ktorý bol v dueli proti Alaphilippovi silnejší.

Už na stúpaní na Cipressu zaútočilo viacero pretekárov, no neúspešne. Náskok si dokázal udržať dlhšie iba tímový kolega Petra Sagana Daniel Oss, ktorý predviedol skvelý zjazd z Cipressy, no v úvode Poggia ho vedúca skupina dobehla.

„Som nesmierne šťastný. Nemôžem uveriť, že som dokázal získať tieto dve víťazstvá za sebou. Neviem, čo mám povedať. Je fantastické takto reštartovať druhú časť sezóny,“ povedal po pretekoch víťaz Wout van Aert.

„Počkaj, počkaj, počkaj! To bolo jedine, čo som mal na mysli, keď Alaphilippe zaútočil,“ opisuje záver van Aert.

„Alaphilippe zaútočil dosť skoro a musel som stiahnuť malú medzeru. Potom som znovu odpadol, ale nikto za mnou nebol, takže som si to musel odrobiť sám a dobehol som ho v zjazde.“

„Julian to v závere zahral veľmi dobre, nechal ma ťahať vpredu a ja som musel držať tempo, pretože sa približoval balík. Bolo ťažké udržiavať správnu rýchlosť a nechať si niečo aj na špurt. Nakoniec to stačilo, aj keď to bolo len o pol kolesa,“ dodal van Aert.

Výsledky Miláno – San Remo 2020 (305 km):

1. Wout van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 7:16:09 h,
2. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) rovnaký čas,
3. Michael Matthews (Aus./Sunweb) +2 s,
4. Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe),
5. Giacomo Nizzolo (Tal./NTT Pro Cycling),
6. Dion Smith (N.Zél./Mitchelton-Scott),
7. Alex Aranburu (Šp./Astana),
8. Greg van Avermaet (Belg./CCC),
9. Philippe Gilbert (Belg./Lotto Soudal),
10. Matej Mohorič (Slovin./Bahrain McLaren)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu