Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan si oblečie zelený dres, siedmu etapu Tour de France vyhral opäť Wout van Aert

Saganovi nevyšiel záverečný šprint a skončil trinásty. Celý tím Bora-Hansgrohe dnes roztrhal pelotón a odviedol pre Sagana obrovský kus práce.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 7. etapy Tour de France 2020:

7. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 168 km
  • Prevýšenie: ~ 2000 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 47,4 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Peter Sagan skončil trinásty v siedmej etape Tour de France. Víťazom sa stal Wout van Aert (Jumbo-Visma), ktorý vyhral aj piatu etapu.

Rozhodovalo sa v záverečnom šprinte, ktorý, bohužiaľ, slovenskému cyklistovi vôbec nevyšiel a nedokázal si vypracovať dobrú pozíciu do záverečných metrov. Okrem toho prišiel do stretu s Hugom Hofstettrom, pri ktorom mu preskočila reťaz a stratil rýchlosť.

Van Aert má na Tour životnú formu, ktorú predviedol už v auguste, keď vyhral klasiky Strade – Bianche i Miláno – San Remo.

Sagan získal 17 bodov na šprintérskej prémii, dostal sa do čela bodovacej súťaže a v nasledujúcej etape si oblečie zelený dres. Pred Bennettom má však iba 9-bodoový náskok.

„Podobnú etapu sme predviedli v roku 2013 a ja som ju vyhral. Celý deň sme ťahali na čele, aby sme sa zbavili šprintérov a vtedy som zvíťazil. Teraz to bolo podobné, no bez výhry. Som šťastný z tímových spolujazdcov, pretože odviedli skutočne mimoriadnu prácu. Spoločne sme sa dohodli, že to spravíme. Športový riaditeľ najprv veľmi nesúhlasil, ale etapa prebiehala veľmi dobre,“ povedal Sagan pre TV France.

„V šprinte som nemal šťastie, pretože mi spadla reťaz. Bol to mechanický problém, áno, ale to nebol celý príbeh. Bol som za van Aertom, no potom som sa dostal mimo pozíciu a všetci išli naľavo. Snažil som sa nespadnúť, no do niekoho som vrazil. Neviem, kto to bol, a potom mi spadla reťaz. Mal som šťastie, že som nespadol. Potom už bolo nemožné dostať sa dopredu,“ dodal Sagan.

Šprintérsku prémiu vyhral Trentin:

Už v úvode bol cieľ Saganovho tímu Bora-Hansgrohe úplne jasný – získať pre Petra Sagana zelený dres.

Jazdci Bory sa rozbehli už v úvodnom stúpaní takým rýchlym tempom, že šprintéri začali zaostávať. Pelotón sa potrhal na viacero skupín, ktoré sa už však nedokázali vrátiť späť do čela.

Tempo Bory nedokázal ustáť ani Saganov najväčší konkurent v boji o zelený dres Sam Bennett, ktorý v siedmej etape nezískal ani jeden bod.

Záverečných 30 km sa vytvorila vedúca skupina s lídrami celkového poradia a Saganovi spolujazdci okrem Buchmanna si z nej po nástupe Ineosu vystúpili.

V závere sa išlo do hromadného šprintu, ktorý zvládol najlepšie Wout van Aert, druhý skončil Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling), tretí Bryan Coquard (B&B Hotels Vital Concept). Do šprintu sa netradične zapojil aj minuloročný víťaz Tour Egan Bernal, ktorý skončil ôsmy.

Rozdelenie dresov po 7. etape (letour.fr):

Výsledky 7. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 7. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 7. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu