Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan sa oblečie sa do zeleného dresu, v tretej etape Tour de France skončil piaty (+video)

Záverečný šprint vyhral Austrálčan Caleb Ewan.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 3. etapy Tour de France 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=bA5z-lx5x5g

3. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 198 km
  • Prevýšenie: ~2700 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 37,1 km/h

Peter Sagan skončil piaty v tretej 198 km dlhej etape Tour de France 2020. Víťazom sa po záverečnom šprinte stal Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal), druhý skončil Ír Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) a tretí skončil Talian Giacomo Nizzolo (NTT).

Slovenský jazdec tímu Bora-Hansgrohe začal šprintovať priskoro a v závere už nestačil na tých najsilnejších šprintérov na svete.

Sagan vyhral šprint na šprintérskej prémii, za ktorý si pripísal 17 bodov a za piate miesto získal ďalších 16 bodov. Dokopy má tak už 79, vedie bodovaciu súťaž a oblečie sa do zeleného dresu.

Pred druhým Alexandrom Kristoffom (UAE Emirates) má Sagan tesný 2-bodový náskok, avšak Kristoff po 3. etape skonštatoval, že nemá ambície súťažiť o zelený dres a bude pracovať na dobrom umiestnení Tadeja Pogačara v celkovom poradí.

„Bolo to ako prvý deň. Začal som príliš skoro, fúkal protivietor a spomalil som. Špurt je o tom, občas musím viac riskovať. Som šťastný zo zeleného dresu. Musím sa poďakovať Danielovi Ossovi. Zostal so mnou celý deň a chránil ma pred vetrom. Toto bol tretí deň, nemám žiadne zranenia, takže je to dobré. Som šťastný, že mám zelený dres, je pekné ho nosiť a urobím všetko pre to, aby som ho udržal až do Paríža,“ cituje Sagana letour.fr.

Obdivuhodný výkon predviedol Jerome Cousin (Total Direct Energie), ktorý strávil v úniku dlhých 180 km.

Žltý dres pre lídra celkového poradia si udržal francúzsky cyklista Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step).

Nasledujúca štvrtá etapa (157 km) bude prvým vážnejším testom pre jazdcov na celkové poradie. Na posledných 93 km horskej etapy bude až pätica kategorizovaných stúpaní a končí sa dojazdom v stúpaní 1. kategórie s dĺžkou 7,1 km a priemerným sklonom 6,7%.

Rozdelenie dresov po 3. etape (letour.fr):

Šprint na prémii vyhral Peter Sagan:

Výsledky 3. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 3. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 3. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu