Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Austrálčan absolvoval Everesting dvakrát za týždeň. Nový rekord mu uznali na druhýkrát

Lachlan Morton zdolal výšku 8848 metrov v čase 7:29:57 hod.
Martin Sarvaš

Austrálsky cyklista tímu EF Pro Cycling Lachlan Morton vytvoril nový rekord v Everestingu, keď zdolal výšku 8848 metrov v čase 7:29:57 hod.

Podarilo sa mu to však až na druhýkrát, keďže prvý pokus mu neuznali z dôvodu, že jeho dáta o nastúpaných metroch nesedli a pri kontrole zodpovednej organizácie Hells 500 sa zistilo, že nenastúpal celých 8848 metrov.

Lachlan Morton sa však nevzdal a presne o týždeň po neúspešnom pokuse o rekord v Everestingu sa mu podarilo prekonať doterajší rekord, ktorý držal horský cyklista Keegan Swenson s časom 7:40:05, o viac ako 10 minút.

Austrálčan absolvoval Everesting na stúpaní s názvom ‚Wall of Rist Canyon‘ v americkom Colorade. Na dosiahnutie výšky Mt. Everestu si musel toto stúpanie zopakovať 47-krát.

Pri pokuse o rekord si pridal Morton ešte jedno stúpanie iba pre istotu, aby mu jeho rekord tentokrát uznali a celkovo nastúpal počas svoje jezdy 9113 metrov.

„Nikdy sme neplánovali, že sa budú robiť rekordy v Everestingu. V skutočnosti to malo byť presným opakom pretekania. Rovnako ako mnoho ľudí z cyklistickej komunity sa domnievame, že sme už momentálne len nadšenými okoloidúcimi, ktorí sledujú celý tento bláznivý príbeh, ktorý sa odohráva okolo nás,“ píše sa vo vyjadrení Hells 500.

„Čas Lachlana Mortona je neuveriteľný, no to, čo mu navždy zostane je, že nehľadiac na to, čo sa stalo [keď mu neuznali rekord], jednoducho si sadol znovu na bicykel a absolvoval to opäť.“

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu