Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Zväz tiež vo vyhlásení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.
Martin Sarvaš
Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Ilustračná foto: Unsplash / Andreas Vas

Slovenskému majstrovi v zjazde Adamovi Rojčekovi sa vyhrážal lesník zastrelením: „Máš šťastie, že pod dorčinou som nemal svoju fujaru .30-06, to by si už nerozchodil.“

Slovenský poľovnícky zväz sa vo svojom vyjadrení Adamovi Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa plne dištancuje.

„Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať,“ píše sa vo vyjadrení SPZ.

Vo vyjadrení sa zväz Adamovi Rojčekovi ospravedlnil a tiež priznal, že správanie ich člena bolo neprimerané a odmieta zaň niesť zodpovednosť. Okrem toho zväz vo vyjadrení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.

„SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.“

Celé vyjadrenie Slovenského poľovníckeho zväzu:

Po prečítaní príspevku o incidente pána Rojčeka s pánom Slavkovským, ktorý bol zverejnený na Vašej webovej stránke sa Slovenský poľovnícky zväz plne dištancuje.

Slovenský poľovnícky zväz (ďalej len SPZ) má takmer 60 000 členov a je nemysliteľné, aby SPZ ako poľovnícka organizácia dohliadala na konanie, výroky a chovanie svojich členov pri výkone práva poľovníctva, ale aj na sociálnych sieťach.

Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať tak, ako to mal údajne urobiť zverejnením výhražných slov na Facebook-ovom profile p. Rojčeka.

Považujeme reakciu pána Slavkovského za neprimeranú, hoci jej následkom mohla byť aj jazda p. Rojčeka po nevyznačených cykloturistických chodníkoch, lesných cestách, zvážniciach na približovanie dreva a jeho konanie mohlo mať za následok devastáciu lesa, čím mohol porušiť zákon o lesoch, resp. aj zákon o ochrane prírody a krajiny.

Nemáme však žiadne informácie, čo sa stalo v lese, kto ako konal a čo kto porušil, ale od pána Slavkovského si vyžiadame stanovisko k danému incidentu. Pre SPZ však zatiaľ ostáva záhadou, prečo sa pán Rojček nevyjadril, čo bolo dôvodom vzniku konfliktu a pri akej príležitosti prišiel s pánom Slavkovským do kontaktu.

SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.  Veríme, že pokiaľ sa uvedený skutok preukáže, bude vinník potrestaný.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu