Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pád Petra Sagana, Armstrong a výchovné zaucho fanúšikovi: 10 príbehov, ktoré najviac zaujali čitateľov Bikeru v roku 2023

Najčítanejším príspevkom na našom webe sa v roku 2023 stala analýza pádu Petra Sagana v šprinte na Majstrovstvách Slovenska.
Martin Sarvaš
Pád Petra Sagana, Armstrong a výchovné zaucho fanúšikovi: 10 príbehov, ktoré najviac zaujali čitateľov Bikeru v roku 2023

Rok 2023 prešiel rýchlo ako Tom Pidcock v zjazde na Tour de France. O pár dní sa začne nová sezóna plná zmien v profesionálnom pelotóne a plná očakávaní po mnohých prestupoch a zmenách v tímoch.

Aj keď zverejňujeme na našom webe www.biker.sk príspevky z rôznych disciplín cyklistiky, príbehy z cestnej cyklistiky sú aj naďalej najsledovanejšie.

Pozreli sme sa na štatistiky za rok 2023 a vybrali sme 10 článkov, ktoré mali v tomto roku najväčšiu návštevnosť.

10. Lance Armstrong: Nechápem, prečo Vingegaard necháva svoj tím celý deň jazdiť s Pogačarom v závese

Aj napriek tomu, že sa priznal k dopingu, patrí Lance Armstrong svojim spôsobom medzi najväčšie legendy cyklistiky. V súčasnosti sa okrem iného venuje aj komentovaniu diania v profesionálnom pelotóne a počas Tour de France si neodpustil poznámku na taktiku tímu Jumbo-Visma.

9. Video: Fanúšik natočil moment, keď Mathieu van der Poel vytlačil a zhodil Johna Degenkolba

Mathieu van der Poel vytlačil a zhodil Johna Degenkolba v závere monumentu Paríž-Roubaix, ktoré Van der Poel neskôr vyhral. 34-ročný Nemec mal na Paríž-Roubaix skvelý deň, zjavne má dobrú formu a podarilo sa mu dostať sa v závere pretekov do vedúcej skupiny. Po páde v predposlednom sektore však napokon skončil na siedmom mieste.

8. Video: Jasper Philipsen úmyselne zablokoval jazdca, ktorý sa snažil dostať do úniku

Jasper Philipsen si tento rok na Tour de France nevytvoril veľmi dobré meno, aj keď bol najlepším šprintérom a vyhral zelený dres. Počas 18. etapy Tour de France 2023 zaútočil z pelotónu Pascal Eenkhoorn, ktorý sa snažil dostať k tímovému kolegovi v úniku. To sa však nepáčilo Philipsenovi v zelenom drese, ktorý ho nebezpečným spôsobom vytlačil.

7. Koľko vážia najlepšie cestné bicykle na Tour de France 2023?

Najľahší bicykel z pelotónu na Tour de France 2023 bol prototyp Factor 02 VAM, zatiaľ čo najťažší bicykel mal Mathieu van der Poel.

6. Ako je možné, že Jonas Vingegaard vyhral časovku na Tour de France takým obrovským rozdielom?

Jonas Vingegaard predviedol na Tour de France v 22,4 km dlhej individuálnej časovke neuveriteľný výkon a dokázal poraziť druhého najrýchlejšieho Tadeja Pogačara až o 1:38 minúty. Ako je to možné?

Bohužiaľ, častá odpoveď fanúšikov i nefanúšikov cyklistiky je „doping“. V skutočnosti však predchádzala víťazstvu Vingegaarda v časovke dlhá príprava, plánovanie stratégie a špecializované tréningy.

5. Video: Pello Bilbao dal výchovné zaucho fanúšikovi, ktorý mu blokoval cestu na Tour de France

Pello Bilbao dal počas Tour de France výchovné zaucho fanúšikovi, ktorý mu blokoval cestu na Tour de France. Divák totiž blokoval cestu pretekárovi tím Bahrain-Victorious, ktorý bojoval o cenné sekundy v kráľovskej etape.

4. Ako vyhral Peter Sagan Paríž – Roubaix 2018

Bolo 30 km do cieľa, Peter Sagan išiel v úniku, keď si zrazu vypýtal z tímového auta imbusák a za jazdy si dotiahol predstavec. Víťazstvo Petra Sagana na Paríž – Roubaix 2018 patrí medzi jeho najväčšie úspechy v kariére, a keďže sezóna 2023 bola jeho poslednou v profesionálnom pelotóne, tento príbeh si zjavne radi pripomínajú aj naši čitatelia.

3. Nevideli sme ani hovno, nie sme opice v cirkuse, povedal nahnevaný Remco Evenepoel po časovke na Vuelte

Mnohí pretekári boli po úvodnej tímovej časovke na Vuelte veľmi nahnevaní, pretože štartovali v hustom daždi a tme, čo spôsobilo veľmi slabú viditeľnosť a veľa pádov. Nahnevaný Remco Evenepoel kritizoval organizátorov za podmienky, ktoré obhajca titulu označil za „extrémne nebezpečné“.

2. Tour de France na historických fotkách z rokov 1903 – 1994

Boli časy, kedy cyklisti na Tour de France považovali cigarety a alkohol za látky, ktoré im pomôžu vo výkone. Pozrite si, ako to vyzeralo na Tour od vzniku pred 120 rokmi.

1. Mali Štočeka diskvalifikovať? Analýza pádu Petra Sagana v šprinte na Majstrovstvách Slovenska

Načítanejším príspevkom roku 2023 sa stala na našom webe analýza pádu Petra Sagana v šprinte na Majstrovstvách Slovenska spolu s fotogalériou, v ktorej je 11 fotografií z pádu Petra Sagana. Išlo o kontroverzný moment, keď tesne pred cieľom Matú Štoček vybočil asi o meter zo svojej dráhy šprintu, čím vytlačil Petra Sagana.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu