Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Birell Bikefest 2023: Stanislav Sehnal a Simona Kuchyňková vyhrali Scott enduro race v Kálnici (+galéria)

V ženách dominovala Simona Kuchyňková, ktorá vyhrala s obrovským náskokom.
Matúš Bušík
Birell Bikefest 2023: Stanislav Sehnal a Simona Kuchyňková vyhrali Scott enduro race v Kálnici (+galéria)

Viac než 250 pretekárov si zmeralo sily na trati pozostávajúcej zo 6 rýchlostných skúšok. Enduro preverí vaši technické zručnosti, ale aj kondíciu. Je to azda najkomplexnejšia disciplína horskej cyklistiky.

Trať pretekov merala takmer 30 km a pretekári na nej nastúpali cez 1000 výškových metrov. Preteky sú prvým kolom slovenského pohára v endure SPEN a zúčastnila sa ich kompletná slovenská špička. Mohli sme teda očakávať naozaj vyrovnané preteky na vysokej úrovni.

A ako to dopadlo?

V elitnej kategórii bol najrýchlejším jazdcom Čech Stanislav Sehnal z tímu Kellys Factory team, ktorý dosiahol celkový čas 11:17,69 min. Preteky ovládol druhýkrát po sebe.

Na druhom mieste za ním skončil slovenský jazdec Martin Knapec (CTM Racing Team) so stratou 6,5 sekundy. Medzinárodné pódium doplnil Poliak Jakub Sidzina, so stratou 26 sekúnd na víťaza.

Foto: Max Čistý

V kategórii U21 bol najrýchlejším v Kálnici Adam Maxa, ktorý dosiahol čas 11:27 minút. Na druhom mieste sa umiestnil Maroš Krupa a pódium uzavrel Patrik Chomist.

Medzi najskúsenejšími jazdcami kategórie masters bol najrýchlejším jazdcom Martin Brozman z Weldtite Cyklo Turiec, ktorý dosiahol výsledný čas 12:14,5. Na druhom mieste skončil v pretekoch Peter Drábik so stratou 8 sekúnd a tretie miesto si vyjazdil Poliak Roman Kwasny.

Medzi e-bikermi sa na pódium prepracovali dvaja jazdci z CTM Racing teamu. Denis Kohút vyhral s výsledným časom 11:21,93 min. Na druhom mieste sa umiestnil Filip Zeman (Okoeverywhere Racing) a tretí bol mladý Richard Tandara.

V ženách sa prekvapenie nekonalo. Preteky vyhrala nezastaviteľná Simona Kuchyňková Okoeverywhere Racing s výsledným časom 12:50,01. Pred druhou Pavlou Balíkovou malá náskok takmer 1:30 min. Na treťom mieste sa umiestnila Kristína Galušková.

Foto: Max Čistý

V rámci Scott enduro race sa odjazdil aj Biker enduro challenge. Išlo v podstate o hobby kategórie. Pretekári jazdili na skrátenej trati s piatimi rýchlostnými skúškami.

Mužskú kategóriu vyhral Oliver Drábik pred Marekom Vrankom a Milanom Držíkom.

V ženách bola najrýchlejšou Vladimíra Rozokova s časom 12:19,1. Na druhom mieste skončila Vanesa Šatková a tretie miesto si vyjazdila Anna Selecká.

Kompletné výsledky pretekov Scott enduro race nájdete na stránke www.sportsofttiming.sk.

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu