Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van Aert o spolupráci s Evenepoelom: Je to ako keď sa ženíte a musíte povedať áno

Wout van Aert a Remco Evenepoel budú rovnocennými lídrami belgického tímu na Majstrovstvách sveta v Austrálii.
Martin Sarvaš
Van Aert o spolupráci s Evenepoelom: Je to ako keď sa ženíte a musíte povedať áno

Belgické duo Wout van Aert a Remco Evenepoel patrí medzi najväčších favoritov svetového šampionátu vo Wollongongu.

Po vlaňajších Majstrovstvách sveta vo Flámsku mali medzi sebou nezhody po nezhode v taktike, keď Evenepoel išiel zbytočne do úniku a nepracoval pre Van Aerta, ktorý bol lídrom a nakoniec skončil na 11. mieste.

Na tlačovej konferencii v Austrálii sa obaja pretekári vyjadrili, že sú ochotní vzájomne si pomôcť v závislosti od vývoja pretekov.

„Sme tu s dvoma lídrami a nie tak, ako sme to spravili minulý rok. Myslím si, že nás to robí nepredvídateľnejšími a to je veľká výhoda pre náš tím. Pravdepodobne stále veria, že nejdeme všetci spolu,“ cituje Van Aerta Cyclingnews.

Pozrite si tiež

Evenepoel zareagoval: „Myslím, že všetko bolo [na minuloročných majstrovstvách] zbytočne vyhodené do vzduchu.“ Keď sa ho novinári opýtali, či môže potvrdiť, že bude spolupracovať s Van Aertom, Evenepoel povedal „áno“.

Van Aert si zažartoval: „Je to ako keď sa ženíte v kostole a musíte povedať áno.“

„Chceme vyhrať pre Belgicko. Myslím si, že by to mal byť názor každého, nielen nás, ale aj ostatných chalanov, vyhrať preteky ako Belgicko a ako Belgičania. Poznám Wouta – jeho úroveň, jeho schopnosti – on pozná moje. Takže si myslím, že sa nám darí v troch rovnakých pretekoch, ako je napríklad Liège, a tiež v niektorých ďalších, takže si myslím, že môžeme perfektne spolupracovať vo finále dlhých a ťažkých pretekov,“ dodal Evenepoel.

„Myslím, že je jasné, aké sú naše možnosti. Ja mám lepší šprint ako Evenepoel,“ vtedy Evenepoel žartom namietal a Van Aert dodal „normálne“.

„Remco môže zaútočiť aj z väčšej vzdialenosti. Na druhej strane si tiež myslím, že sa nemusíme rozhodovať príliš skoro. Treba len využiť šancu, že vo finále budeme obaja. Myslím, že každý očakáva, že možno počkám na šprint, ale môžem aj zaútočiť,“ dodal Wout van Aert.

 

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu